Diemen,
15
juni
2023
|
14:24
Europe/Amsterdam

Inholland verkoopt locatie Diemen aan gebiedsontwikkelaar AM

Hogeschool Inholland en gebiedsontwikkelaar AM hebben een koopovereenkomst ondertekend voor de hogeschoollocatie van Inholland aan de Wildenborch in Diemen. De overdracht vindt plaats in 2024, zodra de opleidingen van Diemen en Amsterdam verhuizen naar de Amsterdamse Sluisbuurt.

Namens Inholland tekende Mieke van den Berg, lid College van Bestuur. Gebiedsontwikkelaar AM werd vertegenwoordigd door Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest. Met de aankoop ontwikkelt AM het Steigerblok, onderdeel van Holland Park Zuid. Dit is het laatste plangebied van de grootschalige gebiedsontwikkeling Holland Park in Diemen. Steigerblok biedt ruimte voor 440 hoogwaardige, betaalbare en duurzame koop- en huurwoningen. Ook zijn diverse commerciële voorzieningen en groene openbare ruimtes voorzien in het plan.

Gebouw Diemen (Foto: Miquel Gonzalez)

Gebouwen in doorlopend parklandschap
De aankoop van de Inholland-locatie in Diemen draagt bij aan de doelstelling van AM om aantrekkelijke en duurzame wijken te creëren, die aansluiten op de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. De toekomstige gebouwen in Diemen worden geplaatst in een doorlopend parklandschap, wat een levendige omgeving creëert met veel ruimte voor recreatie en ontmoeting.

Hogeschool Inholland verkoopt het gebouw in Diemen om volop te investeren in de toekomst. De hogeschool verhuist daarom naar de nieuwbouwlocatie Sluisbuurt op Zeeburgereiland om zich vanaf daar te richten op het leveren van vooraanstaand onderwijs en onderzoek en daarmee bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de metropoolregio Amsterdam.  


Start ontwikkeling Holland Park Zuid
Hogeschool Inholland en AM zijn blij met deze overeenkomst en zien uit naar een succesvolle bouw van het Steigerblok, waarmee tegelijkertijd ook de start van de ontwikkeling van Holland Park Zuid wordt gemarkeerd.

Woningcorporatie Rochdale is beoogd afnemer van de sociale en betaalbare woningen binnen het plan. De verkoop namens Hogeschool Inholland werd door middel van een gestructureerde inschrijving uitgevoerd onder begeleiding van Redept.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.