Haarlem,
10
april
2018
|
07:02
Europe/Amsterdam

International Week bij Inholland Haarlem

Van maandag 16 tot en met donderdag 19 april vindt de International Week plaats bij Inholland Haarlem. De opleidingen Business Studies, Finance & Control: Bedrijfseconomie, Sportkunde, Pabo, Tourism Management, Social Work en MBRT hebben een mooi programma opgesteld voor hun eigen studenten en ruim tachtig studenten én docenten van internationale partners. De opleidingen organiseren diverse (gast)colleges, workshops, culturele activiteiten en een sportevent. De thema’s die centraal staan, zijn circulaire economie, entrepreneurship in sport, adventure tourism en voeding (nutrition).

Stimulans international exchange
Werkgevers geven de voorkeur aan werknemers die laten zien dat ze in een diverse en internationale context kunnen werken. Daarom staat internationalisering bij Inholland Haarlem tijdens deze week centraal. Zo komen onze studenten in contact met buitenlandse docenten en studenten en kunnen ze kennis en ervaringen uitwisselen. Wij vinden het belangrijk om onze studenten een internationaal podium te bieden en de mogelijkheid om een werk- of studie-ervaring in het buitenland op te doen. Dit alles om een internationaal netwerk op te bouwen en de international exchange te stimuleren.

Programma
Een greep uit het programma van de International Week. Bij Business Studies geven twee Russische docenten gastlezingen over 'Digital Transformation of the World Economy' en 'International Marketing'. Sportkunde en de Pabo organiseren samen een 'International Food Event'. Daarnaast worden er workshops en lezingen gegeven, zoals ‘Introduction to ICT in Primary Education’ voor de Pabo, ‘Sustainable Marketing’ voor studenten Tourism Management en een lezing over ‘Motivation and Physical Activity’ bij Sportkunde. Er zijn ook veel bewegingsactiviteiten, zoals een city walk en een sport event.

Go International Market
Zet alvast in je agenda: op donderdag 19 april organiseren we van 13.00-15.00 uur de Go International Market in de centrale hal. Een leuke meet-and-greet voor studenten die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. Docenten en studenten met internationale ervaring beantwoorden graag alle vragen. Uiteraard is ook het International Office aanwezig om meer informatie te geven over stagelopen of studeren in het buitenland.


Bekijk het programma van de International Week bij Inholland Haarlem. Aan enkele lezingen kunnen geïnteresseerde docenten van Inholland Haarlem deelnemen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.