Haarlem,
24
augustus
2020
|
09:30
Europe/Amsterdam

Introductieweek Inholland Haarlem: gevarieerd online programma

Wel of geen introductieweek? Voor Hogeschool Inholland Haarlem was de keuze al ruim voor de zomervakantie gemaakt. Alle nieuwe eerstejaarsstudenten van de Haarlemse opleidingen krijgen een online introductieprogramma aangeboden, waar mogelijk per opleiding aangevuld met offline activiteiten in de eerste collegeweek. Een mooie mix die ze alsnog in staat stelt elkaar, de hogeschool en de stad Haarlem te leren kennen.

Omdat de keuze voor een online intro in een vroeg stadium is gemaakt, is het de organisatoren gelukt om van 24 tot en met 28 augustus een gevarieerd en inhoudelijk programma te bieden dat nieuwe studenten digitaal laat proeven aan de sfeer in hun (nieuwe) studentenstad. Donny Keizer, die vorig jaar afstudeerde aan de opleiding Creative Business, heeft meegeholpen bij de organisatie van de Social Intro. En het wordt één groot – online – feest, als we hem mogen geloven.

Insta-takeovers en live radio
Donny: “Maandag en woensdag nemen Kenneth en Andor, studenten Creative Business, het Instagram-account van Inholland Haarlem over. Ze laten zien waar je als student in Haarlem kunt wonen, stellen de verschillende studie- en studentenverenigingen voor en nemen je mee naar de leukste en hipste hotspots in Haarlem, Overveen en Zandvoort. Dinsdag hebben we het online inspiratieprogramma ‘ICE Sessions’ bij onze Start Up Campus Haarlem (SUCH) met oud-student Michel Ordeman, de eigenaar van de Jopenkerk. Donderdag organiseert Mangelmoes van 17.00 tot 19.00 uur een online Disco Bingo; hilarisch wordt dat. En vrijdag zijn van 14.00 tot 16.00 uur de dj’s Rudy en Stevan van Inholland Radio live te horen op inhollandradiohaarlem.nl, waar zij in de studio praten met studenten en docenten.”

De Social Intro van Inholland Haarlem vindt plaats van 24 tot en met 28 augustus. Het programma is zowel voor studenten als geïnteresseerden te volgen via Instagram en Facebook. ICE Sessions is van 16.00 tot 17.00 uur live te volgen via Facebook Live van SUCH (@suchinholland) en YouTube van Inholland Haarlem.

In de (online) feeststemming
Naast de Social Intro hebben vijf studieverenigingen de handen ineengeslagen. Onder de gezamenlijke noemer ‘Introweek Haarlem’ hebben ze een programma samengesteld voor de eerstejaarsstudenten van de opleidingen Social Work, Pabo, MBRT, Bouwkunde, Bouwmanagement, Informatica, IT en Tourism Management. Britt Jansen, student Tourism Management en bestuurslid studievereniging Voluptuaria: “We hebben drie online toffe activiteiten georganiseerd van 26 tot en met 28 augustus. Deze activiteiten zijn voor iedereen te volgen via introweek.nl. Op woensdag organiseren we een online pubquiz, op donderdag een livestream van de online Mangelmoes Disco Bingo. En ik weet zeker dat het intro-concert op vrijdag de studenten in feeststemming brengt."

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.