Haarlem,
02
februari
2021
|
07:13
Europe/Amsterdam

Je lessen verrijken met behulp van ICT? Doe mee aan de trainingscarrousel!

Wil jij jouw (online) lessen verrijken met behulp van ICT? Dan kun je vanaf januari meedoen met een speciale trainingscarrousel om je kennis bij te spijkeren op diverse onderwerpen. De trainingen vinden plaats in 2021 op 3 maart en 8 april. Schrijf je in via het HR Leerportaal. Dit keer extra aandacht voor online escaperooms maken in Moodle.

Tijdens de trainingen Verrijken van het leren met ICT breid je je vaardigheden op het gebied van didactiek en technologie verder uit. Je gaat aan de slag en maakt met behulp van experts jouw eigen ‘product’ om je lessen verder te brengen. De insteek is dus heel praktisch! Per trainingsdag kies je een onderwerp. 

Je kunt kiezen uit:

  • Een online escaperoom maken in Moodle.
  • Het maken van kennisclips
  • De didactische inzet van podcast
  • Het activeren van studenten met behulp van ICT en Moodle

Een online escaperoom maken in Moodle
Escaperooms zijn hot, maar kun je deze ook inzetten voor didactische doeleinden? Het antwoord is ja! Door (een deel van) je les om te vormen naar een escaperoom, gaan studenten spelenderwijs met de stof aan de slag. En reken maar dat dat blijft hangen. In deze cursus ga je zelf aan de slag met het spelen én maken van een educatieve escaperoom. Omdat we door corona veel digitaal les geven, maken we een volledig online escaperoom. Hierbij maken we voornamelijk gebruik van Moodle, zodat studenten de escaperoom binnen de eigen omgeving van Inholland kunnen spelen. Enige kennis van Moodle is dus handig, maar je hoeft echt geen IT-held te zijn om zelf een escaperoom te maken. 

Ga naar het Leerportaal HR om je aan te melden en voor meer informatie over deze speciale trainingscarrousel.

Lees ook: Nieuw: razendsnel kennisclips maken én delen in MS Stream.