Den Haag,
21
februari
2019
|
13:39
Europe/Amsterdam

Je saldo de baas met de app Saldo Baas

Foto Baas over je saldo

Binnenkort verschijnt er een nieuwe app op de markt: Saldo Baas, bedacht door Haagse communicatiestudenten van Hogeschool Inholland. De app geeft studenten inzicht in hun financiën en helpt ze schuldenvrij te krijgen en te houden. Voor de app worden ook testers gezocht!

Het doel van de app
Saldo Baas maakt dat studenten zich beter bewust zijn van hun financiële situatie en de gevolgen van financiële tekorten die leiden tot schulden. In de app is er bijvoorbeeld aandacht voor het voorkomen van schulden in de vorm van pushberichten. Met boodschappen als "Let op! Morgen wordt je huur afgeschreven." krijgen gebruikers inzicht in welke inkomsten en uitgaven ze kunnen verwachten. Ook krijgen ze handige tips om geld te besparen en over goedkoop wonen en eten.

Communicatie Battle 2018
De app is ontstaan uit een praktijkopdracht, waarbij vierdejaarsstudenten van de opleiding Communicatie in opdracht van Schuldenlab 070 een oplossing moesten zoeken om studenten schuldenzorgvrij te krijgen en te houden. Drie groepen studenten zijn daarmee aan de slag gegaan.Na een 'concept battle' zijn er twee groepen doorgegaan in de prototypefase om vervolgens met een plan voor een app te komen. De groep Indeptedness stelde voor om de app te lanceren op een gezellig laagdrempelig foodtruckfestival. De studenten van Creative Eyes bedachten het spel Moneypoly, waarmee je tijdens lessen op school spelenderwijs taboes kunt doorbreken en indirect gevoelige onderwerpen aan bod kunt laten komen. 

"De feedback van Schuldenlab was helder", vertelt docent Helma Weijnand. "Informatie verstoppen in spelvorm is van toegevoegde waarde. Ook bleek dat de geleverde content voor de app heel goed bruikbaar is voor Schuldenlab. Het is voor het eerst dat een opdrachtgever een prototype verder ontwikkelt naar een eindproduct. Hier zijn we heel trots op."

De oplossingen zijn uiteindelijk verwerkt tot de app Saldo Baas. Bij de tot standkoming van de app werkten naast Schuldenlab 070 en de Inholland-studenten ook Aegon en project- en communicatiebureau 125Procent mee.

Haagse testers gezocht!
Om de app te optimaliseren zijn de makers op zoek naar Haagse studenten die de app willen testen en feedback willen geven op de 'user experience' (gebruik) en 'user interface' van de app (techniek). Studenten die aan de hand van een digitaal huishoudboekje inzicht willen krijgen in hun financiën en zo Baas worden over hun eigen Saldo, kunnen zich aanmelden bij Clarise Giersthove. De testperiode loopt van 1 april tot 31 december 2019. Na afloop ontvang je een erkenningscertificaat als waardering voor de getoonde inzet. 

Vierdejaars communicatiestudenten Maryse, Sharona, Kim, Sarodjnie, Elja, Blossom, Latoya en Laura tijdens de eindpresentaties

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Annoniem
22
February
2019
Leuk bedacht, maar storend dat mensen zichzelf meer en meer afhankelijk blijven maken van apps voor hele primaire behoeften. Ruim je kamer op, stop met drinken en blowen, en werk af en toe een beetje. Dat helpt beter, want straks ga je nog apps de schuld geven voor al je (financiele) problemen.