Haarlem,
20
juni
2018
|
15:46
Europe/Amsterdam

Jeffrey Frugte studeert af met een 10 aan Conservatorium Haarlem

Student E-music Jeffrey Frugte is vrijdagavond 15 juni cum laude afgestudeerd aan Conservatorium Haarlem. Onder de naam Hollt gaf Jeffrey een spectaculair optreden in JJ Music House in Zoetermeer. Jeffrey: “Wat voor mij vier jaar geleden begon als een groot avontuur bij Conservatorium Haarlem heb ik afgesloten met een 10! Na vijf maanden voorbereiding van dit afstudeerproject verliep alles zoals ik had gehoopt."

Van het technisch vlak tot en met de muzikale opbouw van de live performance en het volledig synchroon laten lopen van de visuals en het licht; alles heeft Jeffrey zelf ontwikkeld en uitgevoerd. Tijdens zijn afstudeerproject bouwde hij in een aantal maanden een zelf ontworpen controller die hij de ‘Holltesizer’ noemt.

Jeffrey Frugte aka Hollt
Na vijf maanden voorbereiding van dit afstudeerproject verliep alles zoals ik had gehoopt.
Jeffrey Frugte aka Hollt

De eerste ter wereld met een 10
Jeffrey is de eerste student E-music ter wereld die is afgestudeerd met een 10. Richard Zijlma, artistiek leider Conservatorium Haarlem: “Het algemene niveau van deze lichting studenten is enorm hoog. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat studenten op wereldniveau afstuderen; een ambitie waar Conservatorium Haarlem dan ook naar streeft.”

De beoordelingscommissie, bestaande uit docenten en externe leden die allen ook werkzaam zijn als professional in de elektronische muziek, gaf Jeffrey unaniem het hoogst mogelijke cijfer. Allen waren van mening dat zijn optreden een volgende stap is op het gebied van de ontwikkeling van elektronische muziek.

Studenten aan de opleiding E-Music worden voorbereid op een professionele carrière in de elektronische muziek. Deze officiële hbo-opleiding, onderdeel van Conservatorium Haarlem, is uniek in de wereld en leidt studenten op tot DJ/producer. De opleiding heeft drie keer op rij de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ gekregen in de categorie muziek in de Keuzegids HBO. Het conservatorium werd door de studenten verkozen als meest gewaardeerde muziekopleiding van Nederland.

Dit bericht is vandaag opgenomen in het Haarlems Dagblad.

Fotocredits: Kian Lem en Roland Wichser Onstagephotography

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Susanne Hommelberg
21
June
2018
Wat een ontzettend mooie prestatie! Het bericht maakt wel heel nieuwsgierig. Is het mogelijk om een geluidsfragment of filmpje aan het bericht toe te voegen?
Marijn van Hulzen
21
June
2018
Heb ik zojuist gedaan!