Rotterdam,
30
juni
2021
|
13:29
Europe/Amsterdam

‘Jullie laten zien dat leren een avontuur is’

Mooi offline feestje voor winnaars VSBfonds Beurzen

V.l.n.r.: Bart Combee, Eric Sturm, Annabella Haas, Julia de Geus en Shannon  Bothof

Een mooi feestje was het, de uitreiking van de VSBfonds Beurzen bij Inholland Rotterdam dinsdag. Na een pittige (online) selectieprocedure mochten de uitverkorenen, op anderhalve meter afstand uiteraard, de “bloemen en de poen” in ontvangst nemen uit handen van collegevoorzitter Bart Combee. “Fantastisch om te vieren dit met elkaar en zo leuk ook dat het weer offline kan. Gefeliciteerd, en veel geluk gewenst met het avontuur dat jullie aangaan!”

Dit jaar krijgen landelijk 168 bevlogen studenten een VSBfonds Beurs om hun ambities verder te kunnen verwezenlijken in het buitenland. Namens Inholland mogen zes studenten zich de gelukkige winnaar van de beurs noemen. Het gaat om beurzen van 7.000 euro voor een eenjarige studie en 10.000 euro voor een tweejarige studie. Bij de selectie let de selectiecommissie op motivatie, ambitie en betrokkenheid: wat wil je met je buitenlandse avontuur leren en hoe wil je daarmee uiteindelijk betekenis geven aan de samenleving?

Shannon Bothof (rechts)

Shannon Bothof – Italië en Ierland – 7.000 euro
Shannon Bothof gaat in Ierland en Italië een Europees masterprogramma ‘Human Rights and Democratisation’ doen. Tijdens haar opleiding HBO Rechten bij Inholland Rotterdam werd ze vooral warm van alles wat met mensenrechten heeft te maken. Ze vindt het vooral belangrijk dat ‘recht’ voor iedereen toegankelijk moet blijven. Vandaar haar motivatie om zich op dit vakgebied te specialiseren.

 

Julia de Geus

Julia de Geus – Zweden – 10.000 euro
Julia de Geus gaat de tweejarige master Global Management doen aan de Jöngköping International Business School in Zweden. De Haarlemse student Tourism Management wil na haar vervolgopleiding terugkomen naar Nederland om bij een non-profitorganisatie te werken. Zo kan ze haar opgedane kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid toepassen. Bijzondere van Julia is dat haar CV bulkt van extra-curriculaire activiteiten. Zo begon ze op haar 12e jaar al met vrijwilligerswerk en ging ze op haar 14e naar Malawi om te helpen bij een vrijwilligersproject. Ook was ze onder andere actief in ESN en ambassadeur bij WilWeg.

 

Annabella Haas

Annabella Haas – Noorwegen, Zweden én IJsland – 10.000 euro
Op haar beurt reist Annabella Haas van de opleiding Sportkunde af naar Noorwegen, Zweden én IJsland voor de tweejarige master Friluftsliv Studies, die door drie universiteiten wordt georganiseerd. De master past precies in haar straatje: vitaliteit, gezonde leefstijl, gezondheid en natuur. Na haar master wil de student van Inholland Haarlem bij een bedrijf werken dat ervoor zorgt dat werknemers door buitenactiviteiten vitaler en gezonder worden. “Niet alleen om het fysieke en mentale welzijn te verbeteren, maar ook om bewustwording te creëren rondom duurzaamheid en het milieu.”

Eric Sturm

Eric Sturm – Zweden – 7.000 euro
Eric Sturm (Business Studies Inholland Rotterdam) heeft gekozen voor de eenjarige master International Marketing & Brand Management aan de Lund University in Zweden. Als hij terugkeert wil hij de duurzame en vitale Zweedse werkwijze en levensstijl gaan toepassen als brandmanager. Andere optie is om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Overigens is Eric ook een ervaren DJ. Hij ‘draait’ niet alleen muziek, maar produceert ook zijn eigen nummers!

Jeff von Oven – Spanje – 7.000 euro
Gefascineerd door de ‘psychologische kant’ van marketing en communicatie verruilt Jeff von Oven (Media en Entertainment Management, Inholland Den Haag) het komende jaar Nederland voor Spanje om daar de master in Communication and Future Marketing te volgen aan de Global Business School in Barcelona. Hij vertelde onder andere dat hij graag andere mensen wil inspireren om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren.

Maud Verhoeven – Spanje – 7.000 euro
Ook Maud Verhoeven gaat naar Spanje, maar dan voor een master in Medical Tourism Management aan de HTL International School of Hospitality, Tourism & Languages in Valencia. Maud heeft specifiek voor deze opleiding gekozen omdat het een verbreding is van haar bacheloropleiding Tourism Management bij Inholland Rotterdam. Maar vooral vanwege het 'medische' gedeelte van deze master, deze wordt nergens anders aangeboden. Ze wil later graag bij het Rode Kruis of bij Artsen Zonder Grenzen gaan werken om Nederlandse artsen te begeleiden. Tegelijkertijd is ze zich ook erg bewust van het feit dat vliegen niet duurzaam is, dus daar ziet ze er ook een uitdaging in om alternatieve reismogelijkheden te promoten.

Van de zes studenten waren dinsdag Shannon, Julia, Annabelle, en Eric in Rotterdam om de VSBfonds Beurs in ontvangst te nemen. Bart Combee was vol lof over de studenten. “Als jurylid van de selectiecommissie ben ik erg onder de indruk van jullie prestaties, ambitie en motivatie. Waar het bij Inholland én bij de VSBfonds Beurs om gaat is dat je de wereld groter maakt. Je zet de vensters open om jezelf iets te leren, maar het gaat ook om wat je terug wilt geven aan de samenleving. Daar hebben jullie allemaal goed over nagedacht. Jullie laten zien dat leren een avontuur is. Je slaat je vleugels uit en doet dingen die je nog niet hebt gedaan. Je weet nog niet wát je mee gaat maken, maar wel dat je er aan het einde van de rit als een rijker mens uitkomt.”

Ook plannen voor een vervolgopleiding in het buitenland?

Heb je plannen om na het behalen van je Inholland-diploma een vervolgopleiding in het buitenland te gaan doen (die start tussen 1 juli 2022 en 30 juni 2023)? Vergeet dan niet om voor 1 maart 2022 een aanvraag te doen voor deze VSBfonds Beurs! Neem voor meer informatie contact op met Claartje Rijniers van het International Office via vsbfondsBeurs@inholland.nl of maak een online afspraak met haar via de bookingstool van het International Office of kijk op de website van de VSBfonds Beurs voor de uitgebreide voorwaarden.

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Caroline Serré
01
July
2021
Geweldig, van harte aan alle studenten! Veelbelovende plannen allemaal. Ben supertrots op onze dochter Annabelle Haas. Een studie op haar lijf en leven geschreven. Geniet ervan.
Heidy de Geus
30
June
2021
Supertrots op mijn dochter Julia, maar het zijn allemaal toppers.
Petje af!!