25
maart
2024
|
11:54
Europe/Amsterdam

Kaartspel zet gender en inclusie op de kaart

Queertet_deck

Dit nieuwsbericht is geschreven in het kader van het project Design Thinking Open Resources Platform (DORP) dat gelanceerd is tijdens het Society 5.0 Festival in 2022. Een community voor én met docenten die hun voorbeelden willen delen vanuit eigen werk met design thinking methodes en die in de toekomst gebruik willen maken van deze methodes. Het eindresultaat: een inspirerende collectie.

“Mag ik van jou van de uit de categorie Seksualiteiten: Biseksueel?” 

Inholland student Leisure & Eventmanagement, Toska van der Heijden maakte vorig jaar een eerste prototype van Queertet. Dit is een kwartetspel met onderwerpen over de Queercommunity. Onderwerpen als seksualiteit, gender en genderidentiteit komen aan bod. Nu is het spel in real life verkrijgbaar.

“Naast dat ik bezig ben om met Queertet af te studeren, wilde ik dit spel ook graag echt realiseren. De tal van positieve reacties die ik op mijn prototype heb gekregen gaven mij de moed om in het diepe te duiken en dit spel echt in ontwikkeling te brengen”, aldus Toska. Ze werkte hierbij samen met Max van der Voort, een multidisciplinaire creatieveling met oog voor illustreren en fotografie uit Amsterdam. Hij voorzag het spel van prachtige illustraties.

Toska_1

Over Queertet
Queertet is een kwartetspel met onderwerpen over de Queercommunity. Onderwerpen als seksualiteit, gender en genderidentiteit komen aan bod. Queertet is een van de meest laagdrempelige manieren om het onderlinge gesprek over gender en seksualiteit te starten. Het spel bevat 10 Queertetten en er is ruimte om je eigen Queertetten toe te voegen.

Bestel jouw editie
Het kaartspel is nu online verkrijgbaar via de website: www.queertet.nl.

Showcase: Verken dit project in detail
Download hier de interactieve pdf met tekst en uitleg om een diepgaander inzicht te krijgen.