Haarlem,
29
juni
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kenniscafé ‘Van loonslaaf tot intrapreneur’

Pascal Verheugd, HR-directeur bij culinair dienstverlener Hutten en winnaar van de HR Top 100 Award 2014 gaf onlangs bij Inholland Diemen een presentatie over het personeelsbeleid van zijn organisatie tijdens het kenniscafé ‘Van loonslaaf tot intrapreneur’. Bij Hutten wordt bij het woord rendement niet meer gedacht in termen van geld, maar in termen van geluk.

 

Verheugd legt tijdens het kenniscafé uit dat Hutten een bedrijf is waarbij het gaat om de ‘beste en gelukkigste werknemers’ die veel plezier hebben in hun werk en daarom ondernemend zijn. “Bij Hutten vragen we onze ‘samenwerkers’ wie ben je, wat wil je en wat kun je? We stimuleren ze om te ondernemen. Op deze manier ontwikkelen zij zichzelf. Wij willen hen daar graag bij helpen. Wanneer onze medewerkers gaan ondernemen, kunnen zij rekenen op de volledige steun van Hutten. Zij kunnen gebruikmaken van onze backoffice, HRM, marketing en administratieve processen. Op deze manier creëren wij ambassadeurs van Hutten en daarmee open netwerkstructuren”.

Spirituele crisis
Verheugd onderscheidt in zijn lezing drie verschillende problemen van deze tijd. Hij stelt dat alle rijkdom is geconcentreerd en er veel middelen worden verspild. Bovendien is er vandaag de dag sprake van een spirituele crisis onder veel werknemers: zestig procent van hen zegt ongelukkig te zijn.Volgens Verheugd komt dit omdat veel mensen altijd maar willen voldoen aan de verwachting van anderen. “Bij Hutten willen we dat mensen uitgaan van hun eigen kracht en het nut inzien van het werk dat ze doen. Dat is de enige echte manier om mensen te motiveren: het werk moet ergens aan bijdragen”

Een ander bedrijfsstreven van Hutten is om verspilling tegen te gaan. “Dat doen we op verschillende manieren. Van de middelen die we overhouden sturen we zoveel mogelijk terug de retail in. Dit organiseren wij vanuit een oud en afgeschreven gebouw van DHL in Veghel. Op deze locatie werken veel mensen met een beperking. Op deze manier voorkomen wij zoveel mogelijk verspilde voedingsmiddelen en verspilde talenten, én hebben we gelukkige werknemers.”

Cateraar Hutten zegt ook voorloper te zijn op het gebied van communitymanagement. Via de digitale Hutten community kunnen mensen spullen van elkaar lenen en elkaar om hulp vragen. Verheugd: “Het werkt écht! Iedereen doet mee, omdat je niet alleen naar het platform gaat voor spullen, maar ook voor werkgerelateerde vragen. Echt alles wordt er uitgeleend: van boormachines tot hele huizen.”

Module Consultancy
Tijdens de workshopronde presenteren tweedejaarsstudenten van de opleiding Business Studies de bevindingen die zij hebben gedaan tijdens een vier maanden durende consultancy-module. Voor dit vak zijn studenten zelf op zoek gegaan naar opdrachtgevers uit het werkveld met bedrijfskundige problemen. Zo hebben ze in opdracht van wervingsspecialist Page Personnel geanalyseerd hoe zij beter hun doelgroep kunnen bereiken.

Ondernemende medewerker
Deelnemers aan de workshop van Petra Biemans, lector HRM & Persoonlijk Ondernemerschap, krijgen een test voorgelegd met behulp waarvan ze kunnen zien in hoeverre ze voorbereid zijn op de ondernemende medewerkersrol van de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat veel hooggeschoold werk in de nabije toekomst gaat verdwijnen als gevolg van automatisering, zoals bepaalde juridische en medische beroepen. Het is aan de ondernemende medewerker om zijn toegevoegde waarde aan te tonen.

Tot slot geeft Karim Akhlal, oud-student van Inholland en directeur van Recrout, een presentatie over digitale tools op het snijvlak van sociale wetenschap en technologie. Deze tools helpen werkzoekenden inzicht te krijgen in hun eigen ontwikkeling en online personal branding.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.