Haarlem,
14
september
2016
|
16:26
Europe/Amsterdam

Kick-off MKB Werkoffensief bij Inholland Rotterdam

Kick-off MKB Werkoffensief bij Inholland Rotterdam

130 Rotterdamse ondernemers kwamen vorige week bijeen bij Inholland Rotterdam om zich te laten informeren over het project MKB Werkoffensief waarmee 400 werkzoekenden aan een baan worden geholpen. Inholland is partner in dit project evenals het Albeda College, MKB Rotterdam en de Gemeente Rotterdam.

Voor het werven van personeel voor MKB-ondernemers in de regio Rotterdam biedt het MKB Werkoffensief meerdere mogelijkheden, waaronder gratis dienstverlening dat zich richt op vacatures, scholing, ontslag (mobiliteit), maatschappelijk verantwoord ondernemen en 'social return'.

Het project drijft op de vraag uit het bedrijfsleven. Vanuit het project bespreken mkb'ers goed hoe vacatures eruit komen te zien en welk type medewerkers de bedrijven nodig hebben. Het Albeda College en Hogeschool Inholland verzorgen daarbij de benodigde scholing voor de werkzoekenden.

Inholland-collegelid Marcel Nollen opende het goed bezochte ondernemersevent. Hij benadrukte dat Inholland het zeer belangrijk vindt om een goede band met het bedrijfsleven te hebben. “We leiden op voor het bedrijfsleven en vinden het daarnaast onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om werkgevers aan goed personeel te helpen”, aldus Nollen.

De bijeenkomst was goedbezocht, waarbij de ondernemers veel vragen konden stellen aan de aanwezige specialisten van het MKB Werkoffensief. Wethouder Maarten Struijvenberg was zeer positief over de samenwerking tussen de gemeente, MKB-Rotterdam en de scholen. Hij meldde dat het project een half jaar na de start al 250 vacatures heeft geworven en al 130 plaatsingen heeft gerealiseerd.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.