Amsterdam,
10
december
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

'Klaar met werken, is klaar met werken'

De persoonlijke werkplek van Ed Roozendaal

Ed Roozendaal: 'Klaar met werken, is klaar met werken'

We zijn thuis bij Ed Roozendaal, in Amsterdam. Hier woont hij samen met zijn vrouw, hun dochter is net de deur uit. Echt stil in huis is het niet, ze hebben sinds kort een hond die het thuiswerken net wat gezelliger maakt. Ed is ontwikkelaar bij onze hogeschool en houdt zich voornamelijk bezig met het bouwen aan de website. We zijn benieuwd hoe hij dit vanuit huis doet.

Werken op zijn dochters kamer voor een goede balans
“Sinds onze verbouwing hebben we een aparte werkplek in huis, waar m’n vrouw en ik allebei kunnen werken. Maar sinds m’n dochter uit huis is, zit ik vaak op haar slaapkamer te werken, die gebruik ik nu als werkkamer. Daar zit ik in alle rust en als ik klaar ben, sluit ik af, dan ben ik ook niet meer met mijn werk bezig. In het begin woonde ze nog thuis, toen was het een stuk lastiger om rust te vinden. Dan zat ik met mijn bureautje in de kledingkamer te werken, dat was best frustrerend in zo’n kleine ruimte. Sinds ik mijn werk van privé kan scheiden, gaat het thuiswerken een stuk beter. “

Gezinsuitbreiding als gevolg van het thuiswerken
“Toen m’n vrouw en ik allebei thuiswerkten en onze dochter voor een taalcursus een half jaar in Sydney verbleef, vonden we het erg stil in huis. Gezien de situatie vond mijn vrouw dit het ideale moment om een hond te nemen, we hebben nu tenminste de tijd om hem op te voeden. Erg gezellig zo’n beestje in huis. Voordat ik ’s ochtends begin met werken, loop ik altijd eerst even een rondje met de hond. En ’s middags eigenlijk ook. Die hond moet toch uit en zo blijf ik zelf ook in beweging.”

  Koffiemoment met zelfgemaakte app
  “Het is een uitdaging om contact te houden met collega’s buiten mijn eigen team. Je loopt nu niet meer even een kantoor in om je vraag te stellen. Met ons eigen team doen we er wel van alles aan om elkaar genoeg te spreken. We hebben met het WWW-team (ontwikkelteam voor www.inholland.nl, red.) elke ochtend een stand-up waarbij we even kort een rondje doen wie waar mee bezig is en of er nog hulp nodig is van een collega. Met het ontwikkelteam hebben we twee keer per week een teammeeting. En we hebben aan het eind van de dag altijd een ‘koffiemoment’ ingepland, waar we van alles bespreken wat niet over werk gaat. Om dat moment nog gezelliger te maken hebben we zelfs een eigen app ontwikkeld, we blijven toch ontwikkelaars. In de app kan iedereen inloggen en dan worden er verschillende vragen gesteld, net zoiets als op de theezakjes van Pickwick. Leuk om op die manier toch in contact te zijn met collega’s.”

  Tips van Ed:

  • ’s Middags even een rondje gaan lopen, met de hond in mijn geval. Het is fijn om even weg te zijn van het scherm en iets heel anders te doen. Dan kom je ook tot betere inzichten. Soms helpt het al om alleen even op te staan om de vaatwasser uit te ruimen.
  • Ik probeer ’s avonds niet meer naar mijn werk te kijken. Het scherm staat dan uit. Klaar met werken is klaar met werken.
  Boilerplate

  De persoonlijke werkplek van...

  De steeds veranderende wereld zet ons op scherp. Sinds maart 2020 werken onze collega’s vanwege corona voornamelijk thuis. En het ziet ernaar uit dat dit nog wel even zo blijft. Het vergt een nieuwsgierige blik, doorzettingsvermogen en flexibiliteit van ons allemaal om hiermee om te gaan. Er is moed en soms zelfs lef voor nodig. Wij geloven in het zoeken van verbindingen met collega’s, studenten en het werkveld. Want door onze krachten te bundelen, komen we samen tot innovatieve oplossingen en dagen we elkaar uit te reflecteren en onszelf te ontwikkelen.

  In deze serie maak je kennis met onze collega’s, die graag hun persoonlijke verhaal, werkplek en ervaringen/tips met jou delen.

  #inhollandwerktthuis #werkenbijinholland #thuiswerken #thuiswerktips

  Reacties (0)
  Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.