Amsterdam,
29
januari
2020
|
10:26
Europe/Amsterdam

Kom 10 februari naar het Fair Tourism event

...en maak kennis met Ko Koens, onze nieuwe lector New Urban Tourism

stock-photo-traditional-dutch-buildings-in-amsterdam-126414398.jpg

Feiten en fabels rond het toerisme in Amsterdam staan maandag 10 februari centraal tijdens het Fair Tourism programma in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, mede geïnitieerd door Hogeschool Inholland. Een mooie gelegenheid ook om kennis te maken met Ko Koens, de kersverse lector New Urban Tourism van Hogeschool Inholland.

Amsterdam is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Europa. De miljoenen bezoekers die de stad jaarlijks aandoen, laten de stad bruisen en brengen geld in het laatje, maar zetten de stad ook onder druk. Hoe kan Amsterdam een gastvrije en open stad blijven en tegelijkertijd zijn identiteit behouden? Dat is de vraag waar deze nieuwe programmareeks om draait.

Maak kennis met lector Ko Koens
Ko Koens is één van de sprekers die zich buigt over deze vraag. Als lector New Urban Tourism (onderzoeksgroep Creative Business) draagt hij met praktijkgericht onderzoek bij aan stedelijk toerisme dat leunt op duurzaamheid en participatie. Het gaat hierbij met name om toerisme in nieuwe gebieden binnen stedelijke bestemmingen waarbij bewoners, zzp’ers en werknemers zich mengen met stromen bezoekers en dagjesmensen. Voor zijn onderzoek gaat hij onder andere aan de slag in het Inholland Urban Tourism Living Lab in Rotterdam.


Ko Koens

Overige sprekers
Andere sprekers zijn onder meer Carola Hoekstra (CEO Stromma Nederland), Michael Huijser (algemeen directeur Scheepvaartmuseum), Martijn Duineveld (Expert Massatoerisme en universitair hoofddocent Wageningen Universiteit),
 Geerte Udo (directeur van Amsterdam & Partners), Elena Simons (medeauteur The Untourist Guide To Amsterdam) en Tanja Fedorova (onderzoeker OIS, Amsterdam).

De organisatie is mede in handen van Kim Hagenaar met ondersteuning van Wina Smeenk, sinds kort werkzaam bij Inholland als associate lector Co-design en empathie, ook bij de onderzoeksgroep Creative Business. Zo begeleidt ze bijvoorbeeld het Urban Leisure & Tourism Lab van Inholland in Amsterdam Noord.

Het Fair Tourism event vindt maandagavond 10 februari plaats om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 

Meer informatie en (gratis) aanmelden.