Diemen,
26
april
2017
|
13:57
Europe/Amsterdam

Kom op 10 mei ook naar het seminar ICT in de Zorg 2017

Zorgrobot Rose

Ben jij actief op of geïnteresseerd in het snijvlak van zorg en ICT? Bezoek dan woensdag 10 mei 2017 het jaarlijkse seminar ICT in de Zorg bij Inholland Diemen. Het seminar, georganiseerd door de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice, is bedoeld voor professionals, geïnteresseerden en alumni.

Diverse lectoraten van het Kenniscentrum De Gezonde Samenleving leveren een bijdrage, net als alumni van de masteropleiding of de voorlopers hiervan. Zo vertelt Berno van Meijel, lector en bijzonder hoogleraar GGZ-verpleegkunde over een app die hij heeft ontwikkeld om de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen. Alumnus Irene Kos gaat in op eHealth in de revalidatiesector en lector Robotica Cock Heemskerk verzorgt een centrale presentatie over zijn favoriete onderwerp, robotica in de zorg.

Lector Harmen Bijwaard (Medische Technologie) vertelt in een breakoutsessie over de doorontwikkeling van Dave, de ‘pratende CT-scan’. Joan Dallinga van het lectoraat Kracht van Sport zal ingaan op apps in de preventieve zorg. Ybranda Koster, docent aan de opleiding Verpleegkunde, houdt zich bezig met de implementatie van ICT en e-health binnen het verpleegkunde-onderwijs. Hulpverlener en zorgmanager Ulco de Boer vertelt hoe hoe het zit met transmurale gegevensuitwisseling, c.q. semantische interoperabiliteit.

Datum: 10 mei 2017
Tijd: van 13.00 uur tot 17.30 uur
Toegang: gratis
Locatie: Hogeschool Inholland, locatie Diemen, Wildenborch 6, 1112 XB.

Kijk hier voor het volledige programma van het seminar ICT in de Zorg 2017. Op dezelfde pagina kun je je aanmelden voor de middag. Wees er snel bij!