Haarlem,
03
oktober
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Kom tot verbeelding met de workshop Didactisch Tekenen

Woensdag 9 november in Haarlem

Op zoek naar nieuwe manieren om studenten te inspireren? Misschien is dan de workshop Didactisch Tekenen iets voor jou. In deze workshop leer je hoe je tekeningen in de les kunt gebruiken, voor een instructie, de uitleg van leerstof, duiding van het groepsproces en meer... De eerstvolgende workshop vindt plaats op woensdag 9 november bij Inholland Haarlem.

Als docent ben je veel aan het woord. Je hoopt dat je verhaal ontvangen wordt. Dat je woorden overkomen. In plaats daarvan kun je studenten ook iets duidelijk maken met tekeningen, waarmee je een ander deel van het brein aanspreekt. Gewapend met tekenschrift, stiften en pennen ga je tijdens deze workshop op een plezierige manier aan de slag om op ideeën te komen en praktische vaardigheden op te doen. Ook toon je anderen je tekenkunsten. De meest rake tekening wordt op Instagram geplaatst. 

Over de trainer Rene van Kralingen
Dit alles gebeurt onder leiding van onderwijsadviseur en tekenaar Rene van Kralingen. Van Kralingen geeft didactische cursussen in het beroepsonderwijs en tekent erop los in lessen, boeken en agenda’s. Hij hoopt je in deze workshop op een plezierige manier tot een verbeelding van thema’s te brengen. Hij neemt overigens zelf tekeningen mee van bijvoorbeeld door administratie geplaagde docenten, eigenwijze begeleiders en wegzakkende studenten. 

Aan de workshop kunnen maximaal tien deelnemers meedoen. De workshop didactisch tekenen is onder andere geschikt voor docenten, instructeurs, module-eigenaren, expertdocenten, powerpointpresentatiemakers, schrijvers, kwaliteitszorgmedewerkers, teamleiders en stagebegeleiders. 

Doe je mee? De workshop vindt plaats bij Inholland Haarlem van 9.00 tot 14.00 uur op dinsdag 9 november 2022. Je kunt je aanmelden via het Leerportaal.