Alkmaar,
02
november
2023
|
13:38
Europe/Amsterdam

Kunnen zijn wie je bent

Netwerkfestival_Alkmaar (1)

Bij Hogeschool Inholland vinden we het heel belangrijk dat studenten en collega’s weten dat zij zichzelf kunnen zijn. En dat iedereen erbij hoort en op waarde wordt geschat. In Alkmaar werken wij daarom actief aan het bevorderen van inclusie. We zijn expliciet tegen discriminatie en racisme, in welke vorm dan ook. 

Netwerkfestival_Alkmaar (8)

Hier geven we op verschillende manieren uiting aan. Zo wappert voor de hoofdingang de progress pride-vlag en hebben wij afgelopen jaar voor het eerst meegevaren met de Alkmaar Pride. Dit was een groot succes, in mei 2024 gaan we dat weer doen.

Voor iedereen
De toilettengroep in de hal van de begane grond, naast de lift, is genderneutraal. Deze wc’s zijn dus toegankelijk voor iedereen, en te herkennen aan de letters ‘wc’. In de rest van het gebouw zijn er op iedere verdieping aparte heren- en damestoiletten te vinden. We willen dat een toiletbezoek voor elke student of collega gewoon een handeling wordt waarover je niet na hoeft te denken, op een plek waar je je welkom en veilig voelt.

Voor wie het nodig heeft
Op het genderneutrale toilet op de begane grond en op het damestoilet op de eerste etage zijn gratis menstruatieproducten beschikbaar. Deze zijn er speciaal voor studenten die tijdelijk, of langdurig, te weinig geld hebben om maandverband of tampons kopen. Denk daarom altijd eerst even goed na voordat je deze producten meeneemt: pak alleen als je het écht nodig hebt, en het zelf niet kunt betalen.  

De weg vinden
Deze zomer zijn op de route vanaf de bushalte en op de trappen binnen gele markeringen aangebracht, zodat ook slechtziende studenten in en rond ons gebouw de weg goed kunnen vinden.

Workshops
Ieder jaar worden er op de locatie workshops ‘Studeren met ADHD’ en ‘Studeren met ASS’ aangeboden.

Leergemeenschap Diversiteit & Inclusie
Afgelopen studiejaar hebben een aantal studenten en collega’s in Alkmaar de leergemeenschap Diversiteit & Inclusie gevormd. Een community om met elkaar nog meer stappen te kunnen zetten richting een nog inclusievere leeromgeving.

 Wil jij ook meedenken met ons? Stuur dan een mailtje aan michelle.buijs@inholland.nl.

 Je kunt ook altijd terecht bij de Alkmaarse studentendecanen (decanaat.alkmaar@inholland.nl) of de vertrouwenspersoon Weten & Regelen | Iris (inholland.nl) als je onprettige dingen meemaakt op dit gebied. 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.