Rotterdam,
05
december
2018
|
07:31
Europe/Amsterdam

Save the date: 19 maart 2019

Lectorale rede Finance & Accountancy door Hans Bossert

Circulaire economie, duurzaam ondernemen… de wereld om ons heen verandert. En sneller dan je denkt. Traditionele businessmodellen verdwijnen en nieuwe modellen ontstaan. Hans Bossert, lector Finance & Accountancy bij het Business Research Centre: “Hoe je iets doet wordt steeds belangrijker dan wat je ermee verdient.” In zijn lectorale rede op dinsdag 19 maart 2019 gaat hij in op duurzaam rendement en circulair verdienen in een nieuwe economie.

“De AirBnB’s en Übers schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar je vroeger een spijkerbroek kocht, betaal je nu voor het gebruik en geef je de broek na afloop weer terug. Een prachtig voorbeeld van de circulaire gedachte, van hoe je duurzaam met producten om kunt gaan. Maar het dwingt je ook om op een andere manier na te denken, traditionele denkwijzen los te laten”, aldus Bossert. “Het eigenaarschap verandert, net als de verdienmodellen en de kostprijs om maar een paar dingen te noemen. Hoe je iets doet wordt steeds belangrijker dan wat je ermee verdient. En dat heeft financiële gevolgen. Want hoe overtuig je de bank van een lening als daar weinig winst tegenover staat? Op welke manier ken je dan wel waarde toe aan je onderneming?”

Cirkel weer rond
Bossert grijpt zijn lectorale rede aan om het circulair denken te stimuleren en mensen bewust te maken van de kansen die dit biedt. Ook in zijn manier van werken is hij circulair bezig. “Ik kijk vanuit onderzoek naar de praktijk. Het doel van mijn onderzoek is om verbinding te leggen met het bedrijfsleven en samen met ondernemers op zoek te gaan naar nieuwe businessmodellen. Wat we hieruit leren, wil ik weer teruggeven aan het onderwijs. Dan is de cirkel weer rond.”

Save the date: 19 maart
De lectorale rede van Hans Bossert vindt plaats op dinsdag 19 maart 2019, van 14.30 tot circa 17.30 uur, bij Hogeschool Inholland Rotterdam. De definitieve uitnodiging en het programma volgen binnenkort.

Reacties 1 - 3 (3)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Tom van Alphen
17
February
2019
Hi Hans, van Harte tot de 19e
Marc Spronk
03
January
2019
Hans, gefeliciteerd! Vanuit nlmtd https://www.nlmtd.com (advisory for strategy, innovation, digital, social impact and purpose led transformation) ben ik er graag bij. Groet, Marc
Florian Balt
17
December
2018
Vanuit Inkoop Inholland zijn we er graag bij.