Rotterdam,
05
juli
2018
|
21:21
Europe/Amsterdam

Lectorale rede ‘Toegankelijkheid van het Recht’ door Ineke van den Berg

EVV_Ineke_November_2017-3

Op dinsdag 18 september spreekt Ineke van den Berg haar lectorale rede uit bij Hogeschool Inholland Rotterdam. Onderwerp van deze rede zijn Toegankelijkheid van het Recht en het onderzoek naar human centered design en legal empowerment.

In haar rede gaat Van den Berg in op hoe de (sociaal)juridische opleiding midden in de maatschappij geplaatst moet worden en hoe vanuit dat perspectief gewerkt kan worden aan de betrekkingen tussen recht, rechtvaardigheid, welzijn en menselijke waardigheid. Ook laat zij op deze middag zien hoe studenten en collega’s inmiddels al op deze wijze aan de slag zijn gegaan met het toegankelijker maken van het recht.

Sinds 1 september 2017 is Van den Berg lector Toegankelijkheid van het Recht bij de Inholland-onderzoeksgroep Recht & Veiligheid. Het lectoraat zet zich in om in de steeds verder digitaliserende wereld met juridische dienstverlening zo goed mogelijk aan te sluiten op de wensen van burgers, zzp’ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Hoe juridische technologie en gebruiksvriendelijk ontwerp behulpzaam kunnen zijn bij het oplossen van problemen en hoe laagdrempelige juridische hulp kan bijdragen aan meer toegang tot recht, zijn vragen waar het lectoraat zich mee bezig houdt. Wat mensen kunnen en willen, staat hierbij centraal en dat betekent voor de studenten en de professionals een andere manier van denken en doen.

U bent van harte welkom de lectorale rede ‘Toegankelijkheid van het Recht’ bij te wonen. Meld u aan via het inschrijfformulier op onze website. Daar vindt u ook het volledige programma.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.