Rotterdam,
21
september
2022
|
09:01
Europe/Amsterdam

Living Lab Lombardijen van start!

Het Living Lab Lombardijen is met heel veel energie gestart. Het Living Lab is een samenwerking tussen Hogeschool Inholland Rotterdam en gemeente Rotterdam. Studenten van de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) en Social Work (SW) gaan de komende maanden hard met elkaar aan de slag.  

“In deze beginfase zijn we als groep nog aan het kijken welke richting we op willen. Binnen een paar weken gaan we goed aan de slag met de ideeën die we hebben. We zorgen er in ieder geval voor dat we onszelf kenbaar maken in buurt en de bewoners weten dat ze bij ons terecht kunnen”, vertelt Hakan Kivanç, student SJD bij Inholland Rotterdam, over zijn verwachtingen van het Living Lab Lombardijen. 

Waardevolle bijdrage
De studenten gaan aan de slag door gesprekken met bewoners aan te gaan, hun behoeftes en knelpunten te inventariseren en op basis hiervan met concrete verbetervoorstellen te komen aan de gemeente. De gemeente hoopt dat de studenten bijdragen aan het verbeteren van het vertrouwen van bewoners in de overheid. “Na meerdere sollicitatiegesprekken voor een stageplek kwam ik aan bij het Living Lab Lombardijen. Eenmaal daar voelde de energie zó goed. De plannen van het lab trokken mij het meest aan. Vooral omdat je als student daadwerkelijk onder de bewoners komt en iets doet dat goed is voor de wijk. Je draagt echt iets bij”, aldus Hakan. 

Creatief kennismaken
De eerste twee weken staan in het teken van kennismaken. Met de wijk, met haar bewoners en met de organisaties die actief zijn in de wijk. Onder bezielende leiding van theatermaker en pedagoog Luc OpdeBeeck, werkzaam bij Inholland en Stichting Formaat, werd ook vooral kennis gemaakt met elkaar. Aan de hand van verschillende spelvormen werd gewerkt aan een ander leren kennen, jezelf in een (kwetsbare) ander verplaatsen en het belang van een kritische houding. Wat een enthousiasme en energie kwam er vrij! Vooral deze manier van kennismaken blijft Hakan bij. “Het is heel interessant en leuk. Je komt er natuurlijk pas echt achter hoe iemand is, als je met diegene samenwerkt. Ik zie wel dat iedereen zijn best doet om met z’n allen iets moois te kunnen maken.” Een goede start van dit mooie Living Lab.

Meewerken in het lab?

Wil je als partner van het lab meewerken aan de vraagstukken? Of wil je meer informatie? Neem contact op met Melanie Beck-Soeliman of projectsecretaris Zoë van Ikelen: 06 285 10 934.