Delft,
23
maart
2022
|
12:00
Europe/Amsterdam

LT/AE-studenten winnen Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen

nominatiebewijzen

Mia Jovetić is op vrijdag 18 maart een van de winnaars geworden van de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen 2020 -2021. De student van Hogeschool Inholland Delft kreeg de prijs voor haar stagerapport. Ook Inholland-student Max Schlösser viel in de prijzen. Hij was de winnaar van de Noordwijkse Ruimtevaartprijs.

Ieder jaar reikt het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF) de jaarlijkse Lucht- en Ruimtevaartprijzen uit aan excellente studenten van het mbo, hbo en wo. Zij dienen hiervoor een project of scriptie in. Een jury met vertegenwoordigers uit het Nederlandse luchtvaartbedrijfsleven beoordeelde afgelopen jaar de inzendingen. Maar door de coronapandemie kon de uitreiking niet doorgaan.

NLF-gala Hoofddorp
Op vrijdag 18 maart vond de uitreiking alsnog plaats. Dat gebeurde tijdens het NLF-gala in Hoofddorp. Hierbij waren veel decisionmakers uit het bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en luchtmacht aanwezig. Tijdens het gala reikte het NLF ook de Noordwijkse Ruimtevaartprijs en de André Kuipers Ruimtevaartprijs uit.

Winnaars
Uit alle inzendingen kwamen twee Inholland-studenten de opleidingen Luchtvaarttechnologie en Aeronautical Engineering als winnaars uit de bus. Mia Jovetić won de prijs in de categorie HBO-techniek voor haar rapport van haar derdejaarsstage bij DNW (Duits-Nederlandse-Windtunnel) met de titel ‘Implementing novel model aircraft configurations into Heyson’s method for interference’. Max Schlösser sleepte de Noordwijkse Ruimtevaartprijs in de wacht met zijn afstudeerscriptie ‘Microvibrations in microgravity’ gemaakt bij ISISpace.

Genomineerde
Inholland-student Jesse Poland was ook genomineerd. Hij schreef de uitstekende afstudeerscriptie ‘Augmented Reality bij reparatie van composieten’ gemaakt bij Specto Aerospace en Inholland Composites. Hij viel helaas buiten de prijzen. 

De uitreiking van de Lucht- en Ruimtevaartprijzen voor dit jaar staat gepland op 18 november.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.