Delft,
25
september
2019
|
10:24
Europe/Amsterdam

Masterclass 'Insecten zijn om op te vreten'

Insecten geen feed maar food

Op Wereldvoedseldag, 16 oktober, organiseren Biobased Greenport West-Holland, BioBoost én Hogeschool Inholland een masterclass  over insecten kweken én bereiden.

De wereld heeft een tekort aan gezonde voeding. Insecten zijn een mogelijke aanvulling en oplossing. Zo gek is dat overigens niet, want in veel landen is het eten van insecten al volstrekt normaal. Tegenwoordig kun je in sommige Nederlandse supermarkten ook al insecten- of wormenburgers kopen. 

Tijdens de masterclass 'Insecten zijn om op te vreten' vertelt Feike van der Leij, docent bij Hogeschool Inholland en lector Food Health and Safety bij Hogeschool Van Hall Larenstein, over de toekomstige rol van insecten in onze voeding. Daarna gaan deelnemers zelf aan de slag in het Foodlab van Hogeschool Inholland Delft. Onder het toeziend oog van praktijkdocent Maarten Bosch bereiden zij insectenhapjes en -snacks om vervolgens tijdens de borrel direct te verorberen.

Programma

  • 14.00 uur  Ontvangst
  • 14.30 uur  Masterclass Insecten zijn om op te vreten
  • 15.30 uur  Workshop
  • 16.00 uur  Borrel (met zelfgemaakte insectenhapjes)
  • 16.45 uur  Afsluiting.

Aanmelden
Deelname aan deze bijzondere masterclass is gratis. Meld je meteen aan, want het aantal plaatsen is beperkt. De masterclass vindt plaats in het auditorium van Hogeschool Inholland Delft.

De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek
De masterclass 'Insecten zijn om op te vreten' is onderdeel van 'De week van tuinbouwreststromen en insectenkweek' georganiseerd door Biobased Greenport West-Holland en BioBoost. Tijdens de themaweek organiseren beide partijen in samenwerking met Impact City ook een minisymposium over tuinbouwreststromen en insectenkweek

Ga naar de website voor meer informatie.