22
februari
2022
|
06:48
Europe/Amsterdam

Masterclass ‘Selecteren zonder vooroordelen!’

5_Waarom kiezen Hogeschool Inholland (1)

Als werkgever wil je de beste kandidaat voor een functie vinden. Bij werving en selectie kijk je daarom kritisch naar de mensen die je spreekt. Je zet jouw kennis en ervaring in op zoek naar talent en kwaliteit. Maar hoe doe je dat zonder dat je afgaat op (onbewuste) vooroordelen en stereotypen? Om je hierbij te helpen, organiseren we in samenwerking met Het College voor de Rechten van de Mens de masterclass ‘Selecteren zonder vooroordelen’. 

Onbewust kunnen vooroordelen en stereotiepe beelden een rol spelen bij de selectie. Als je bijvoorbeeld afgaat op de ‘klik’ met een sollicitant, dan loop je het risico dat je afgaat op (onbewuste) vooroordelen en stereotypen. Onze hersenen kunnen niet zonder deze vooroordelen en stereotiepe beelden.  Ze helpen bij het ordenen van de grote hoeveelheid informatie die ons brein dagelijks te verwerken krijgt. Ook bij werving en selectie wordt bewust en onbewust in stereotypes gedacht. Dat maakt het makkelijker om te selecteren, maar het heeft ook risico’s:

  • Stereotypering kan mensen bij voorbaat uitsluiten. 
  • De beste persoon komt zo niet altijd op de juiste plek. 
  • Het uitsluiten van mensen kan tot (onbewuste) discriminatie leiden. 

Kortom: selecteren zonder vooroordelen is erg lastig. Daarom bieden wij kosteloos deze online masterclass aan, om te leren hoe je wel kunt selecteren zonder vooroordelen. De masterclass kan een eyeopener zijn. Werven zonder (onbewuste) vooroordelen, betekent vaak meer focus op individuele kwaliteiten. En daar profiteren jij én jouw (toekomstige) collega’s van. 

Deze masterclass is bedoeld voor vacaturehouders, leden van selectiecommissies of collega's die op een andere manier betrokken zijn bij het voeren van selectiegesprekken of het selectieproces én wordt op de volgende momenten aangeboden:

Donderdag 10 maart van 13.00 - 14.30 uur 
Dinsdag 15 maart van 15.00 – 16.30 uur 

Interesse? Meld je vandaag nog aan via het leerportaal. 

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met team arbeidsmarktbeleid via werken@inholland.nl