Rotterdam,
27
maart
2023
|
13:06
Europe/Amsterdam

Mbo-studenten Fast-track Legal volgen eerste hbo-college

Met het eerste hbo-college op 10 februari werd het echt voelbaar voor de 34 mbo-studenten van Zadkine en Albeda: wij zitten in het gloednieuwe traject Fast-track Legal (FTL)

Fast-track Legal is een versneld excellentietraject voor studenten van de opleiding MBO Rechten van Albeda en Zadkine die de Inholland-opleiding HBO-Rechten willen volgen. Deelnemers halen binnen drie jaar hun mbo-diploma Rechten én hbo-propedeuse waarmee ze hun studietijd met een jaar verkorten. De studenten worden in het mbo al uitgedaagd om hun HBO-Rechten studie succesvol te starten en af te ronden.

Zachte landing in het hbo
Jeroen Audier, docent Rechten bij Albeda, ziet een aantal voordelen voor de studenten in het traject: “De overstap van het mbo naar het hbo kan vrij pittig zijn. Met het Fast-track Legal traject, krijgen de studenten een soepele overgang naar hun studie HBO-Rechten.”

Unieke samenwerking van drie scholen
Nog niet eerder is er in de regio een gezamenlijke, versnelde doorlopende leerlijn voor een juridische opleiding ontwikkeld door twee mbo-instellingen en een hogeschool. Het traject komt voort uit het Rotterdamse manifest vrije zones. Met deze aanpak trekken de drie Rotterdamse onderwijsinstellingen collectief op en anticiperen hiermee op de constant veranderende wereld.

FAST-TRACK_LEGAL_BYBRANDONBAAN_18

‘Skills heb je nodig’
Voor die veranderende wereld worden de studenten van Fast-track Legal klaargestoomd. Het eerste college op 10 februari sloot daarop aan: hbo-vaardigheden. Chantal Damsma van Hogeschool Inholland benadrukte dat colleges volgen in het hbo vooral betekent, dat de studenten zelf op zoek gaan naar informatie en zelf gaan ontdekken. 

Dat vraagt om een proactieve houding, geloven in jezelf en kunnen samenwerken. “Weet waar je eigen sterke kanten liggen en ga slim samenwerken met mensen die jou aanvullen. Als je bijvoorbeeld slecht bent in plannen, zoek dan iemand op die dat goed kan.”

‘Een kans om trots op te zijn’
De studenten voelen dat zij deel uitmaken van dit nieuwe en bijzondere traject. “Versneld studeren is nog beter dan normaal studeren. Met dit excellentietraject haal je alles uit jezelf. Fast-track Legal is echt een kans om trots op te zijn,” zegt Chantal Verhoef, eerstejaars student MBO rechten van Albeda. De klas, samengesteld uit studenten van Albeda en Zadkine, voelde zich meteen thuis en volgde leergierig de lessen, aldus Els van Gelder- Koornstra, docent Nederlands bij Zadkine.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.