Rotterdam,
20
maart
2024
|
17:14
Europe/Amsterdam

“Mensen inspireren met authentieke en meeslepende verhalen’’

Astrid over haar stage en ambities

Dit artikel is geschreven door Astrid de Munck in het kader van haar stage. 

Astrid 2

Astrid de Munck (27) is tweedejaarsstudent van de opleiding Communicatie. Afgelopen weken heeft ze stagegelopen bij de afdeling Werving, Instroom en Relatiemanagement van Inholland Rotterdam. Het is een spannend hoofdstuk voor haar, omdat dit haar eerste stage is op het hbo. Astrid beantwoordt een paar belangrijke vragen over haar stage en zoektocht naar persoonlijke groei. 

Wat heb je tot nu toe gedaan aan opleidingen?
“Tot nu toe heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Na het afronden van mijn mbo-opleiding tot ondernemer in de horeca, ontdekte ik dat het niet helemaal mijn roeping was. Ik probeerde Social Work, maar dat was ook niet voor mij weggelegd. Daarna volgde ik de opleiding tot apothekersassistent. Nadat ik deze had afgerond, zat ik met de vraag ‘Wil ik dit echt mijn hele leven blijven doen?'. Ik begon te zoeken naar een nieuwe richting waarin ik mijn vaardigheden kon uitbreiden en mogelijk mijn passie kon vinden. Ik denk vaak in oplossingen en zag dat er in het communicatievak nog veel te redden valt. Daarom koos ik ervoor om mij te oriënteren op een opleiding in de richting van communicatie. Al snel werd mijn aandacht getrokken door de opleiding Communicatie van Inholland Rotterdam vanwege het unieke karakter, waarbij geen traditionele toetsen worden afgenomen. Ik zag dit als een geweldige kans, aangezien ik niet echt meer enthousiast was over tentamens."

Wat zijn jouw uitdagingen?
“Als voormalig mbo'er ben ik vooral gewend om praktisch bezig te zijn, dan theoretisch. Daarom vind ik mijn eerste stage op het hbo erg spannend. Ik merk dat ik mij nog erg comfortabel voel bij het doen en dat ik me ongemakkelijk voel bij het vertrouwen op mijn hoofd. Gelukkig heb ik dankzij mijn opleiding wel al wat ervaring op mogen doen door samen te werken met verschillende opdrachtgevers.”

Astrid op stage

Hoe vind je het op je nieuwe stage?
“Ik voel me volledig op mijn gemak, omdat ik vrijuit kan spreken en alles kan delen wat er in mij opkomt. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gehad om mee te lopen met verschillende communicatieadviseurs. Dit heeft me een uitgebreid inzicht gegeven in alle aspecten van het communicatievak en heeft me geholpen te ontdekken waar mijn passie ligt. Verder heb ik de kans gekregen om de opmaak van een professionaliseringsplan te verbeteren en dit artikel over mezelf te schrijven. Daarbij vind ik het leuk om tijdens overleggen te brainstormen over ideeën voor content op sociale media. Ook heb ik bij deze vergaderingen me in kunnen leven in studenten van verschillende opleidingen.”

Waar ben je tijdens je stage achter gekomen?
“Tijdens mijn stage heb ik een diepe passie voor schrijven ontdekt, vooral door het schrijven van dit artikel, wat me de vrijheid gaf om volledig mezelf te zijn. Een inspirerend gesprek met een collega heeft mij doen inzien dat het delen van persoonlijke ervaringen anderen de mogelijkheid biedt om ook open te zijn. Van nature ben ik altijd eerlijk en open, waardoor ik me hierin kon vinden. Hierdoor besefte ik dat ik persoonlijke verhalen wil vertellen, die ik vervolgens wil verbinden met de boodschap die ik wil overbrengen. In mijn ontdekkingsreis vind ik het uitdagend om mijn denkvermogen te gebruiken en mezelf creatief te ontwikkelen. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat het me uiteindelijk best wel meevalt. Door de tijd te nemen om mijn hoofd te gebruiken en daarop te vertrouwen, kan ik geweldige resultaten behalen.”