Rotterdam,
27
juni
2022
|
08:27
Europe/Amsterdam

Met de VSBfonds Beurs klaar voor een ambitieus buitenlands avontuur

Bursalen Fleur van der Meer en Samantha van Leuven

Net afgestudeerd en klaar voor een spannend en ambitieus buitenlands avontuur, met daarbij ook nog een welverdiende bonus in de vorm van de VSBfonds Beurs! Aan vijf studenten van Hogeschool Inholland is het dit jaar gegund om op deze manier hun dromen te verwezenlijken met een studie in het buitenland. Twee van de uitverkorenen werden vorige week woensdag in de bloemen gezet door collegevoorzitter Bart Combee, in bijzijn van leden van de selectiecommissie. 

Het zonnige magnifieke uitzicht over de Kop van Zuid vanaf de vijftiende verdieping van Inholland Rotterdam past uitstekend bij het feestelijke moment. De ambities van de kersverse bursalen zijn immers ook torenhoog. Niet alleen hebben zij hun plannen vakmatig onderbouwd, ook hebben ze uitgelegd in welk opzicht hun vervolgstudie straks kan bijdragen aan de maatschappij. “Ik gun het jullie van harte, en daarmee ook de samenleving”, zegt Bart Combee terwijl hij  de bloemen en “de poen” overhandigt aan Fleur van der Meer en Samantha van Leuven. Zij en de andere bursalen vormen het levende bewijs dat het bij Inholland om veel meer gaat dan alleen een vak leren. “Professionals die bij ons opgeleid worden moeten ook kunnen samenwerken, communiceren en over disciplines heen kunnen kijken. En ook dat je begrijpt hoe de wereld in elaar zit en dat je daar samen met anderen maatschappelijke vraagstukken kunt oplossen.  In dat beeld passen jullie goed, met de beurzen die jullie hebben verdiend.”

Naar Kopenhagen voor de ‘zachtere kant’ van de chemie
Fleur, ze heeft haar vader ook meegenomen naar de uitreiking, staat op het punt om met een tweejarige VSBfonds Beurs van 10.000 euro naar Kopenhagen af te reizen. In tegenstelling tot de ‘hardcore chemie’ die ze bij Inholland Amsterdam bestudeerde, kiest ze nu bewust voor een master in een hele andere richting. De master Film Pharmaceutical Sciences aan Copenhague University biedt naast theorie ook veel ruimte voor maatschappelijk debat en ethiek; precies een combinatie die haar aanspreekt.

Fleur wil later graag bij een Nederlands farmaceutisch bedrijf werken en daar een adviesfunctie bekleden. Tijdens haar stage bij Janssen heeft ze zelf met eigen ogen gezien dat de ontwikkeling van het coronavaccin enorme impact had op de maatschappij. Ze zou graag in de toekomst een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van zo'n soortgelijk medicijn of vaccin, maar tegelijkertijd ook de ethische kant bespreekbaar maken voor iedereen. Ook wil ze heel graag kennismaken met de Scandinavische onderwijsmethodes.

Bursalen Fleur van der Meer (l) en Samantha van Leuven met de selectiecommissie en Inholland-collegevoorzitter Bart Combee (tweede van rechts).

“Sowieso ben ik heel trots dat ik voor de studie ben aangenomen”, zegt Fleur blij. “En ik vind het heel fijn dat ik de beurs heb gekregen. Dat neemt heel veel stress weg. Niet alleen wat betreft het collegegeld, leven en het wonen daar, maar ook het feit dat ik mijn lening hiervoor niet hoef te verdubbelen en dat mijn studieschuld nog groter zou worden.”

Van vmbo naar een master met beurs in Barcelona
Samantha van Leuven is naar Rotterdam gekomen met een vriendin en zoekt voor haar vervolgstudie het warme zuiden van Europa op. In Barcelona gaat net afgestudeerde communicatiestudent de eenjarige master International Studies in Media, Power & Difference volgen aan de Universitat Pompeu Fabra. Hiervoor krijgt ze een VSBfonds Beurs van 7.000 euro. Ze wil later bij een (non-profit) bedrijf in Nederland gaan werken waar ze communicatieprocessen voor de kwetsbare mensen in onze samenleving kan verbeteren.  De master aan de UPF is uniek, deze is nauwelijks te vergelijken met een studie aan een Nederlandse universiteit.

Samantha heeft een lange weg afgelegd wat studie betreft; van vmbo naar mbo, daarna hbo en als kers op de taart gaat ze nu deze masteropleiding doen. Ze is erg trots dat ze binnenkort haar bachelordiploma op zak heeft (met mooie cijfers); ondanks dat ze op de middelbare school te horen had gekregen dat ze daar niet goed genoeg voor zou zijn. Een gemotiveerde doorzetter dus! Samantha:  “Dat ik de beurs krijg is een droom die uitkomt! Sowieso ga ik er mijn collegegeld van betalen, en de huisvesting. Fijn ook dat ik zo niet een nog grotere studieschuld opbouw. "

 

De overige bursalen Dominique Meijers, Annelotte van Geel en Jesse Morsch
Dominique Meijers (Integrale Veiligheidskunde, Inholland Rotterdam), reist af naar Boedapest. Aan de National University of Public Service gaat ze de master Public Service Relations doen. Ze krijgt een beurs van 7.000 euro. “Deze opleiding sluit perfect aan op mijn toekomstplannen", laat Dominique via de mail weten. "Sinds ik klein was droom ik er van om op een consulaat of ambassade te werken. Ik ging vaak met mijn ouders mee op zakenreizen naar de Verenigde Staten en Afrika. Tijdens deze reizen kwam ik in contact met verschillende consulaten en ambassades. Het fijne van de beurs is dat ik mij nu volledig op het masterprogramma kan focussen, zonder me zorgen te maken over een baan. Ik ben het College van Bestuur, de selectiecommissie en natuurlijk het VSBfonds ontzettend dankbaar voor deze kans!”

Annelotte van Geel (International Creative Business, Inholland Den Haag) gaat voor een jaar naar Berlijn om daar aan het Institute for Creative Arts and Technology (Catalyst) de master Film Production te doen. Zij krijgt een beurs van 7.000 euro.  “Ik ben heel blij met de beurs. Anders zou ik nooit een jaar in het buitenland kunnen studeren. Nu al heb ik via het VSB-netwerk zoveel interessante en gemotiveerde mensen ontmoet. Ik heb gekozen voor Berlijn omdat dit een echte kunststad is waar verschillende culturen samenkomen. De school trok mij ook heel erg aan omdat het echt leren door doen is. Zo zal ik heel veel films gaan maken daar om steeds beter te worden.”

Jesse Morsch (Business Innovation, Inholland Diemen) gaat verder studeren in Graz aan de Karl Franzens Universität. Hij heeft gekozen voor de master Environmental System Sciences/Sustainability and Innovation Management en krijgt een VSBfonds Beurs van 10.000 euro. “Ik wil heel graag mijn kennis, op academisch maar ook op cultureel level verbreden. De opleiding in Graz geeft deze kans. Door deze beurs kan ik dit waarmaken, en is een groot deel van het financiële plaatje geregeld.”

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Claartje Rijniers
27
June
2022
Wat zijn het weer geweldige bursalen! Fijn dat dankzij de VSBfonds Beurs onze studenten de mogelijkheid krijgen om zich nog verder te ontwikkelen - door middel van een vervolgopleiding in het buitenland!
Beste Annelotte, Fleur, Dominique, Jesse & Samantha; heel veel plezier (en succes) de komende periode. Keep in touch - denk aan mijn Wall of Fame :-)