Haarlem,
21
september
2021
|
07:05
Europe/Amsterdam

‘Met een ondernemende mindset creëer je veel kansen’

Start Up Campus Haarlem in gesprek met Rudy Nicola

Rudy Nicola Podcast Production

Rudy Nicola (29) studeerde in 2018 af aan de opleiding Media & Entertainment Management (nu Creative Business) bij Hogeschool Inholland Haarlem. Inmiddels verrijkt hij met zijn onderneming levens van mensen met waardevolle verhalen. Hij neemt ons mee in zijn learnings én geeft tips.

Start Up Campus Haarlem (SUCH) van Hogeschool Inholland gaat in gesprek met oud-deelnemers van hun programma’s en volgt hen op hun weg naar succes en deelt hun inspirerende verhalen.

Na een succesvolle stageplek bij NH Nieuws en een functie als online marketeer bij Bellicon begon Rudy in 2017 bij de communicatieafdeling van Hogeschool Inholland. Daarnaast werkte hij vrijwillig bij streekomroep Haarlem105 en ZFM Zandvoort. Zijn veelzijdigheid en enthousiasme valt op en zo rolt hij van het ene project in het andere. Inmiddels staat hij aan het roer van zijn eigen onderneming en focust hij zich op podcastproductie, voice-overwerk en presentatieklussen. Sinds kort presenteert hij niet alleen op de radio, maar wordt hij ook steeds vaker voor video gevraagd.

Het gaat mij om impact, niet om views
Rudy: “In alles wat ik doe, van radio maken bij Haarlem105 tot podcasts maken met collega’s, komt één ding sterk naar voren. In mijn rol kan ik waardevolle verhalen ophalen en deze delen met anderen. Het idee dat een student of medewerker hierdoor leert of geïnspireerd raakt, triggert iets bij mij. Het gaat mij niet om de views of likes maar juist om de impact. Ik ben nu dagelijks bezig met de dingen die ik het leukst vind. Bedrijven huren mij bijvoorbeeld in voor het inspreken van hun commercial of het produceren van podcasts. Ik hoorde veelgevraagd spreker Remco Claassen eens zeggen ‘het doel is dat de mensen iets gaan doen, laten of nooit meer vergeten’. Daar streef ik ook naar.”

“Wil je gaan ondernemen? Just do it! Je kunt niet falen, alleen ervan leren.”
Rudy Nicola

Hoge gunfactor van jonge mensen
“De meeste mensen vinden het op weg helpen van jonge mensen leuk. In ieder geval heb ik dat zo bij Inholland ervaren. Misschien hebben jonge mensen een hogere gunfactor. Maak daar ook gebruik van”, begint Rudy. “Maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit, de juiste competenties en zichtbaar zijn. Doordat ik een ondernemende mindset heb, heb ik veel kansen gekregen en benut bij Inholland. Toen mijn tijdelijke contract hier afliep, ben ik voor mezelf begonnen en heb ik mijn wereld verbreed.”

Personal branding & ICE Sessions
“Bij het programma Personal Branding van Start Up Campus Haarlem heb ik geleerd hoe ik mezelf het beste kan profileren. De lessen uit het programma neem ik nog steeds mee in de dingen die ik doe. Mijn mooiste en meest leerzame ervaring zijn toch wel de ICE Sessions. Ik ben ontzettend dankbaar dat we dat opgezet hebben. Ik krijg echt een platform om mezelf te ontwikkelen als presentator. Het kan altijd beter, maar als je ziet hoe we zijn begonnen. Dan ben ik trots op mijn persoonlijke groei.”

Zeg overal ja op
“Voor iedere student die overweegt om iets te ondernemen, zou ik zeggen: Just do it! Zie alles als een leermoment, dan kun je niet falen. Zeg ‘ja’ op elke kans die je krijgt. Van carrière-/studiegerelateerde projecten tot persoonlijke feestjes. Die ervaringen geven je inzichten en op lange termijn veel voldoening. Bij SUCH komen allemaal mensen met dezelfde ondernemende mindset. Door bij elkaar te komen en uit je comfortzone te gaan, leer je zoveel meer. Echt een aanrader!”

Over SUCH

Start Up Campus Haarlem is de plek voor ondernemende studenten van Hogeschool Inholland. Door een inspirerend programma met events en workshops werk je aan ondernemende skills en groeit jouw netwerk razendsnel. Ondernemen begint bij Start Up Campus Haarlem! Wil je weten wanneer het volgende Start Up programma start? Check onze Instagram of website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.