17
mei
2021
|
07:28
Europe/Amsterdam

Mondzorgkundestudenten Los Angeles en Amsterdam leren van elkaars (beroeps)cultuur

Mondzorgkunde

Om te proeven en te leren van elkaars culturen én verschillen en overeenkomsten in het vakgebied deden studenten Mondzorgkunde van Inholland Amsterdam en West Coast University (Los Angeles) onlangs mee aan het GOLD-uitwisselingsprogramma (Global Oral-health Learning Discussion). In verband met corona uiteraard online. “Een geslaagd en leerzaam programma!” aldus vierdejaarsstudenten Shannon Driesse en Sanne Groen.

In de weken voorafgaand aan het uitwisselingsprogramma voerden studenten opdrachten uit om meer te weten te komen over de overeenkomsten en verschillen in culturen in de Verenigde Staten en Nederland. “We deden dit in de vorm van een online speurtocht een daarna een ‘happy hour’, waar we elkaar alvast konden leren kennen.”

Aansluitend vond de uitwisseling plaats van een week lang, steeds van 17.00 tot 19.00 uur en voor de Amerikaanse studenten van 9.00 tot 11.00 uur, uiteraard vanwege het tijdsverschil.

Tijdens de uitwisseling volgden studenten ook colleges van docenten van beide onderwijsinstellingen:

  • Netherlands Healthcare System and DH Overview, Prof. Hero Abdulla
  • USA Healthcare System and DH Overview, Prof. Laurence Medina
  • The Healthy Teeth Foundation: Participatory Action Research into Oral Health Amongst Children in Africa, Prof. Alice Grasveld
  • Oral Health in the Time of Airborne Illness, Prof. Nancy Dewhirst
  • Workplace Management, Prof. Beth Conne

Verschillend werken met hetzelfde eindresultaat
Ook volgden studenten een virtuele kliniek van twee dagen. “Hierbij was er een patiëntcasus die wij in gemixte groepjes stap voor stap hebben uitgewerkt. Het was leerzaam om erachter te komen hoe verschillend we werken met toch hetzelfde eindresultaat als gevolg. Zo werken de studenten in USA op de kliniek met een loepbril en gebruiken zij lasertherapie als mogelijkheid voor de behandeling van parodontitis. Dit hebben wij hier niet op de kliniek en daarom was het erg leerzaam om de ervaringen daarvan aan te horen. Daarnaast moeten wij op de kliniek altijd helemaal in het wit gekleed zijn, waarbij in USA de studenten alleen een schort over hun dagelijkse kleding dragen. De instrumenten die wij gebruiken voor de gebitsreiniging waren gelijk, alleen hadden ze een andere benaming.”

De studenten vonden het een geslaagd en leerzaam uitwisselingsprogramma. “Het zou leuk zijn als dit in het vervolg in real life zou kunnen plaatsvinden.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.