Amsterdam,
09
november
2022
|
08:03
Europe/Amsterdam

Mondzorgkundestudenten winnen NVvK-Elmex® scriptieprijs

NVvK-Elmex® scriptieprijs Bonita Vink en Christie Vroemen

Studenten Mondzorgkunde Bonita Vink en Christie Vroemen hebben de NVvK-Elmex® scriptieprijs gewonnen. Bonita en Christie schreven hun bachelorscripte over “Kennis en toepassing van bestaande communicatiemiddelen in relatie tot lage gezondheidsvaardigheden in een kinderverwijspraktijk”. De prijs werd uitgereikt tijdens het najaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK). 

Fotograaf: Monique Kooijmans

Eén op de tien Nederlanders heeft lage gezondheidsvaardigheden en daardoor mogelijk slechtere gezondheidsuitkomsten. Volgens de resultaten van de scriptie blijkt dat mondzorgverleners het begrip gezondheidsvaardigheden niet kunnen toelichten en moeite hebben met het herkennen van de verschillende niveaus van gezondheidsvaardigheden. Echter blijkt uit de observaties, dat de mondzorgverleners zich wel degelijk aanpassen aan het niveau van gezondheidsvaardigheden van de ouders/verzorgers. Zo maken de mondzorgverleners gebruik van eenvoudig taalgebruik, gebiedende wijs, stellen van open vragen en het stimuleren om zelf oplossingen te bedenken. Daarnaast hebben de mondzorgverleners aangegeven open te staan voor bijscholing om meer kennis en vaardigheid te verkrijgen. 

De derde prijs werd eveneens gewonnen door een onlangs afgestudeerde van de opleiding Mondzorgkunde Inholland: Nour Taha heeft deze prijs in ontvangst genomen met haar scriptie over de invloed van social-media-influencers op de esthetische tandheelkundige wens van jongeren. 

De studenten zijn begeleid door docent en klinisch epidemioloog Karen Elsenberg. Zij is coördinator kindertandheelkunde van de opleiding Mondzorgkunde en betrokken bij diverse onderzoeken met betrekking tot de kindertandheelkunde. 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Trudie Westen
13
November
2022
#trots! op onze studenten