01
april
2022
|
10:30
Europe/Amsterdam

My Day My Way: de Ramadan door Amina's ogen

Op 1 april start de Ramadan. In onze videoserie 'My Day, My Way' staan wij graag stil bij deze maand, samen met onze student Amina Kanan. Amina studeert HBO-Rechten bij Hogeschool Inholland in Rotterdam. De Ramadan is een heilige maand voor Amina, omdat zij zelf moslima is. In deze maand is het belangrijk om veel goede daden te doen volgens de Koran. Daarmee bedoelt ze dat ze naast het vasten bijvoorbeeld ook geld geeft aan de armen. Omdat je de overdag niets eet, krijg je bijvoorbeeld waardering voor arme landen waar ze ook niets te eten hebben. Ze vertelt over waarom de Ramadan voor haar een speciale periode is.  

Dit is Amina’s ervaring. Wat is jouw ervaring? 

Over My Day, My Way

In My Day, My Way vertellen acht verschillende studenten van Hogeschool Inholland hun persoonlijke verhaal rondom een culturele feest- of inhaakdag. Wat maakt deze dag voor hen bijzonder en waarom is het belangrijk dat meer mensen weten van het bestaan van deze dag?

De serie is tot stand gekomen in samenwerking met collega Marette Ebert. Zij is werkzaam bij de onderzoeksgroep Diversiteitsvraagstukken en schreef onder andere dit artikel over de inclusieve feestdagenkalender. Andere dagen waarover verteld wordt door studenten van Inholland zijn: Keti Koti, de Pride, Diversity Day, Divali, Chinees Nieuwjaar, Holi Phagwa en de Ramadan. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.