Dordrecht,
03
juni
2022
|
12:01
Europe/Amsterdam

Nationaal Programma Onderwijs in Dordrecht

Studenten ontwikkelen skills persoonlijk leiderschap

Afbeelding 12 Waves 4

Dankzij het Nationaal Programma Onderwijs kregen studenten van in Dordrecht kans om deel te nemen aan sessies van Trainingsbureau 12 Waves. Derdejaarsstudenten van  onze Pabo in Dordrecht volgden een compactere en intensievere vorm van het programma 'Young guns.'  Op 25 mei vond alweer de laatste sessie over ‘persoonlijk leiderschap’ plaats. 

 Studenten komen niet alleen naar onze hogeschool om te leren. Ze willen ook onderdeel uitmaken van onze lerende gemeenschap, actief betrokken worden bij hun opleiding en gezien en gehoord worden. Het kabinet maakte met het NPO geld vrij voor het welzijn van studenten en hun binding met onderwijsinstellingen. Dankzij het NPO ontving ook het Domein Onderwijs en Innovatie, tijdelijk financiële middelen om meer hulpmiddelen voor studenten te creëren. 

Ondersteuning 
De 12 Waves sessies  zijn één van de projecten die in het kader van de NPO zijn opgestart. De pilot bestond uit vier sessies die ondersteuning bieden bij het in balans houden van studie, werk en privéleven. Ook dragen de sessies bij aan het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap zodat de studenten voor nu en in de toekomst in staat zijn om doelen te stellen en bereiken. Afhankelijk van de uitkomst van deze pilot wordt gekeken of en hoe dit verder wordt uitgebreid naar andere leerjaren. 

We hopen dat de Dordtse studenten veel baat hebben bij het programma. Hun reacties waren in ieder geval positief: "ik heb veel geleerd, vooral over mezelf, je leert echt nadenken over wat je zelf wilt," geeft een student aan. Een andere reactie was: "dit programma betekent groei voor jezelf."

Meer over het programma vind je op de website youngguns.nl/studenten

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.