Alkmaar,
10
oktober
2023
|
17:23
Europe/Amsterdam

Netwerken in festivalstijl

Netwerkfestival_Alkmaar (4)

Verbinden en verbonden zijn, dat is waar het om draaide op donderdag 5 oktober. Alkmaarse collega’s en studenten werden getrakteerd op een festival met communities, netwerken, leergemeenschappen en strategische cirkels. Dit alles onder de noemer: het Inholland Alkmaar Netwerkfestival.

Netwerkfestival_Alkmaar (2)

Tijdens de eerste editie van het netwerkfestival hebben de verschillende communities van de locatie Inholland Alkmaar zichzelf op de Inholland-kaart kunnen zetten. Dit alles in festivalsfeer met leuke diverse spelactiviteiten. En natuurlijk ook onder het genot van een hapje en een drankje.

Netwerkfestival_Alkmaar (1)

Het doel van dit evenement was om de Alkmaarse collega’s en betrokken studenten kennis te laten maken met de actieve netwerken van Hogeschool Inholland en in het bijzonder locatie Alkmaar. Zo waren er in totaal acht communities en drie strategische cirkels aanwezig.

Netwerkfestival_Alkmaar (13)

De community Binden & Boeien ging in gesprek met collega’s aan de hand van een boeiend spel. Bij de community Diversiteit & Inclusie kon je een potje bingo meedoen in een speciale inclusieve variant. De community Vitaliteit liet je trappen voor je eigen smoothie op de smoothiefiets. Bij de community AUTholland kon je aan de slag met een uitdagend schaakspel. De Studentpartners lieten hun feestelijke kant zien en daar kon je dansen in de tent met silent disco. Daarnaast stond leergemeenschap Studentwelzijn klaar met de interessante workshop ‘Toekomst is Maakbaar’. Ook waren de netwerken De Verbinders en Campus Alkmaar te vinden op het festival, waar zij in gesprek gingen over het leggen van verbindingen en de nieuwe Sticky Campus die er gaat komen. Zo kon je direct je vragen stellen aan de projectleider en architect van de nieuwe Campus Alkmaar. Ook waren de strategische cirkels: Profilerende Thema’s, Studentwelzijn en Flexibel & Interdisciplinair Samenwerken op het festival om meer informatie te geven over de Inholland-brede activiteiten.

In totaal zijn er ruim 70 collega’s langsgekomen om kennis te maken met de aanwezige communities, netwerken, leergemeenschappen en strategische cirkels. Het vinden van elkaar, het creëren van verbinding en elkaar versterken zijn mooie uitkomsten voor de eerste editie van het Inholland Alkmaar Netwerkfestival.

Wil je meer weten over de communities? Klik dan hier om het communityboekje open te slaan!