Alkmaar,
26
augustus
2021
|
13:39
Europe/Amsterdam

Nieuwe Alkmaarse studenten blij met doorgaan introductie

Precies 128 eerstejaarsstudenten beleefden afgelopen dinsdag de InAlkmaarIntro 2021. Met de Alkmaarse introductiedag zorgt studentenvereniging ASV Omnivas er ieder jaar voor dat de 'nullen' een geweldige start van hun opleiding krijgen. Vanwege corona was het programma aangepast en waren de leukste intro-onderdelen gepland op één dag. Iedereen blij natuurlijk dat de introductie door kon gaan. Ook op die ene dag hebben de studenten er alles aan gedaan om elkaar en de hogeschool te leren kennen. Het thema? It's storytime! 

Deze editie van de intro vroeg uiteraard om extra aanpassingen vanwege corona. Met een geldig coronatoegangsbewijs was iedereen welkom. In afstemming met de gemeente en de Veiligheidsregio kwam er een mooi programma tot stand. Zo ging een bont verkleed gezelschap aan de slag met de dispuutspelen, een rodeostier en probeerde iedereen overeind te blijven op het Wipeout-parcours.  

Introcommissie
“We zijn zo blij dat er weer een intro was!”, vertelt Chris Tangenberg, voorzitter van de introcommissie 2021. “Na maandenlange voorbereiding, is de InAlkmaarIntro een feit. We hebben de eerstejaarsstudenten de tijd van hun leven willen geven. Wij zijn enthousiast bezig geweest om deze introductie weer net zo geweldig te maken als de eerste keer dat wij zelf mee deden. Mijn grootste angst was dat het zou regenen, maar gelukkig hadden we een zonnige dag. Ik was blij dat ze in de ochtend alle 128 binnen waren en gescand, toen voelde het als een echte Intro, als vanouds. De nullen vonden de attracties fantastisch. Ook de photobooth was  een succes. Als iedereen het naar zijn zin heeft en er de komende tijd over wordt nagepraat, dan weet je pas echt dat het een goeie intro was. Bovendien zijn we als studentenvereniging blij dat we er op één dag 50 inschrijvingen bij hebben!”

Wipeout
Jochem van Galen, eerstejaarsstudent Business Studies vertelt enthousiast: “De intro is leuk en mijn eerste feestje met studenten. Leuk ook om bekende gezichten te zien van de havo van het St.Michael College in Zaandam. En qua activiteiten vond ik de Wipeout echt top!”

Thuisvoelen
Derdejaarsstudent Werktuigbouwkunde Brent Pasman is groepsleider tijdens de introdag. “Het is heel gezellig om een groepje van 12 nullen te begeleiden. Mijn eigen intro van drie jaar geleden staat nog vers in het geheugen. Het is een mooi moment om je meer thuis te voelen op de hogeschool en andere studenten te leren kennen.”

Organisatie
De introcommissie 2021 bestond uit Chris, Arwen, Abbey, Mats, Robbert, Anouschka en Guylian. De studenten zorgden, samen met vrijwilligers, dat nieuwe studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar een 'once-in-a-lifetime-ervaring' opdeden. Naast deze commissie waren de teams FIXIT (EHBO), AM'ers (algemeen & veiligheid), de Barploeg en de Groepleiders actief om zorg te dragen voor een onvergetelijke introdag.

Check
Alle nullen werden bij aanvang van de Intro-dag gecheckt via de QR-code in de CoronaCheck-app. Gemeente Alkmaar heeft vergunning verleend om in deze setting de introductiedag te organiseren. “We hebben een veilige, gezellige bubbel gecreëerd. Met niet meer dan 130 deelnemers, dat is het maximumaantal deelnemers waarvoor we wilden organiseren”, aldus Anouschka Kraan van de introcommissie.

Kijk de introductiedag terug via:

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.