23
november
2023
|
16:37
Europe/Amsterdam

Nieuwe duurzaamheidsambitie voor Nederlandse reissector ontwikkeld onder leiding van Ko Koens

ANVR presenteerde op 22 november jl. haar vernieuwde en vergaande ambitie op het gebied van verduurzaming. De brancheorganisatie van de Nederlandse reissector wil hiermee de doelstellingen van de Glasgow Declaration halen die de organisatie in 2021 tekende. De nieuwe ambitie is ontwikkeld samen met experts van het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH), en Hogeschool Inholland. Ko Koens, lector New Urban Tourism bij Inholland, was als projectleider betrokken bij het ontwikkelingstraject.

erik-odiin- unsplash

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For English press here.

Volgens Frank Radstake van ANVR is het ontwikkelen van een nieuwe duurzaamheidsambitie voor de reissector belangrijk en urgent: “Er is een politieke en maatschappelijke werkelijkheid waar we als reisbedrijven mee te maken hebben zoals het Klimaatakkoord van Parijs, de bijmengverplichtingen voor airlines in 2030 en de UNWTO Glasgow Declaration. Daarnaast zijn er ook morele en ethische redenen waarom we hiermee aan de slag zullen moeten. Bovenal is er ook een economische noodzaak; als we ook in de toekomst een ‘licence to operate’ willen hebben, zullen we een transformatie moeten ondergaan naar een sector waar intrinsiek duurzaamheid, gelijkheid en inclusiviteit de norm zijn.”

In 2050 wil ANVR de volgende ambitie hebben waargemaakt:

“De Nederlandse reisindustrie heeft een positieve impact. We creëren sociale, ecologische en economische waarde en dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de plaatsen die we bezoeken. We werken volledig transparant en tonen leiderschap door de keten heen.”

 

De visie is tot stand gekomen vanuit een actieve samenwerking tussen en met reisorganisaties en de ANVR. Dit was niet altijd even makkelijk. De visie gaat immers een stuk verder dan wat momenteel in de internationale reisindustrie gebruikelijk is. Daarom is het ook zo belangrijk dat de visie er nu is, en dat hij in de komende jaren uitgevoerd wordt. Zo kunnen Nederlandse reisorganisaties een internationaal leidend voorbeeld worden van een toekomstbestendige reisindustrie.

Ko Koens, lector New Urban Tourism, Hogeschool Inholland

Lees hier het hele nieuwsbericht