Den Haag,
10
februari
2021
|
14:28
Europe/Amsterdam

Nieuwe openbare masterclasses master Leren en Innoveren

Nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

online_onderwijs_1

De masterclasses van de master Leren en Innoveren waren het afgelopen jaar ook toegankelijk voor andere belangstellenden. Een groot succes! Veel onderwijscollega’s van binnen en buiten Hogeschool Inholland volgden de masterclasses. De sprekers voor het tweede semester zijn bekend en ook nu kun je er weer bij zijn. Geef je snel op!

De master streeft ernaar een kennisinstituut te zijn waar we verantwoordelijkheid nemen voor elkaars organisatievraagstukken en bijdragen aan innovatieve oplossingen. Daarbij past het om de masterclasses open te stellen voor andere belangstellenden. Deze masterclasses zijn een belangrijk onderdeel van de master Leren en Innoveren. Ze worden gegeven door sprekers van binnen en buiten Hogeschool Inholland.

Programma
In het tweede semester staan drie online masterclasses door interessante sprekers op het programma. Deze vinden in principe plaats van 10.45 tot 12.15 uur.

  • VOL - 12 februari: emeritus prof. dr. Jan van den Akker (Universiteit Twente – SLO) - VOL
    Een verkenning van perspectieven bij curriculumvernieuwing op het niveau van de opleiding en/of school, waarbij specifiek wordt ingegaan op de onderzoeksmatige benadering in relatie tot het ontwerpproces.
  • 5 maart: dr. Remco Coppoolse (Hogeschool Utrecht)
    Over dynamisch innovatiemanagement. Het proces van onderwijsvernieuwing is in veel gevallen lastig te benaderen als een geplande verandering, omdat de context waarin de verandering zich afspeelt zeer dynamisch is. Een gewenste verandering is dan meer gebaat bij een stap-voor-stap-aanpak.
  • 19 maart: prof. dr. Susan McKenney (Universiteit Twente)
    Inleiding over professionalisering middels docentontwerpteams en een verkenning van teamleren in onderwijsorganisaties. De verbinding met onderwijsontwikkeling is hierbij een relevante en effectieve aanpak die bijdraagt aan betekenisvolle professionalisering.

Aanmelden
Geef je snel op, want er is maar een beperkt aantal gratis plaatsen voor deelnemers van buiten de opleiding beschikbaar. Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar jorijn.tragter@inholland.nl. Je ontvangt dan van ons de link naar de masterclass.