Utrecht,
31
mei
2017
|
09:37
Europe/Amsterdam

Nieuwe post-hbo-opleiding Public Governance & Control

Public Governance and Control

De nieuwe post-hbo opleiding Public Governance & Control gaat donderdag 2 november 2017 van start bij Inholland Academy in Utrecht. De opleiding speelt in op de grote veranderingen waar de (semi-) publieke sector de laatste jaren aan onderhevig is.

Nieuwe bestuurlijke verhoudingen, ontstaan door onder andere fusies en decentralisaties, brengen grote vraagstukken op het gebied van strategie, organisatie, besturing en informatievoorziening met zich mee. Hier ligt een belangrijke taak voor de public business controller: het bedrijfseconomische geweten van de organisatie en tegelijk een volwaardig ‘business partner’ voor het management. De opleiding Public Governance & Control biedt voor deze rol specifieke kennis en vaardigheden. Inschrijven is nu mogelijk

Bedrijfseconomisch expert binnen non-profitorganisaties
De eenjarige opleiding Public Governance and Control richt zich op ervaren hbo’ers met een bedrijfseconomische achtergrond, die zich verder willen ontwikkelen tot professioneel public controller. Deelnemers zijn actief bij non-profit organisaties, zoals onderwijs- en zorginstellingen, ziekenhuizen, woningcorporaties, gemeenten, provincies, politie, waterschappen en ministeries. Organisaties waar een integrale beoordeling op het gebied van kwaliteit, bedrijfsvoering en governance hoog op de agenda staat en het management behoefte heeft aan een expert op het gebied van onder andere maatschappelijke businesscases, planning- & controlsystemen en meerjarenplannen.De nieuwe opleiding Public Governance & Control bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De Controller als Business Partner
  • Beleid, Governance en Organisatie
  • Geïnformeerde Besluitvorming
  • Management Control
  • Management Accounting en Financial Management
  • Softskills (Discovery Insights, Beïnvloeden, Adviseren en Overtuigen, Ethiek)

Deelnemers ontvangen na het succesvol afronden van de opleiding het post-hbo-diplomaPublic Business Controller (totaal 30 ECTS) van Inholland Academy.

Ervaren docenten uit de publieke sector
De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten die naast hun onderwijsfunctie werkzaam zijn in de publieke sector. Prof. dr. Goos Minderman is directeur van The Midfield (denktank op gebied van non-profitorganisaties), multi-commissaris en was tot 2017 hoogleraar Public Governance en Public Law in Amsterdam. Ook is hij auteur van toonaangevende boeken op het gebied van public controlling. Prof. dr. Hans Bossert heeft de afgelopen 30 jaar een ruime ervaring aan onderzoek en advisering opgedaan op het terrein ‘goed bestuur’ en effectief leiderschap in de publieke sector. Hij is o.a. hoogleraar aan de Universiteit Stellenbosch – School of Public Leadership, Zuid-Afrika. Docent drs. Gijs Hiltermann werkt vanaf 1991 als zelfstandig adviseur en opleider op het gebied van Financieel Management bij tal van gerenommeerde instituten. 

Meer informatie?
Bezoek voor uitgebreide opleidingsinformatie de website van Inholland Academy.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.