Rotterdam,
08
oktober
2019
|
10:42
Europe/Amsterdam

'No excuses, no limits!'

Masterclass Redouan Ait Chitt, winnaar prestigieuze dansprijs de Zwaan

Ontwapenend, humoristisch en soms ook ontroerend was het verhaal van Redouan Ait Chitt, alias Redo, bij Inholland Rotterdam.  De oud-student Creative Business, professioneel breakdancer en motivatiespreker gaf de indrukwekkende masterclass I AM REDO. Afgelopen vrijdag won Redouan de belangrijkste dansprijs de Zwaan, tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. "Ik ben als danser niet gehandicapt. Ik ben een prof, treed wereldwijd op en kan alles met mijn lichaam wat ik wil", zei hij in een interview met De Volkskrant.

Redo wist in Rotterdam de zaal te boeien met zijn bijzondere levensverhaal. Door zijn fysieke beperking kende hij als kind een moeizame start. Hij leerde echter door te zetten en kwam erachter waar zijn passie ligt. Hij streeft er sindsdien naar het maximale uit zichzelf te halen. Dat gaat niet altijd vanzelf en soms zijn het kleine stapjes. Maar juist het omgaan met tegenslagen en het zoeken naar nieuwe wegen en oplossingen, maakt hem sterker. Zijn levensmotto "No excuses, no limits", zou volgens hem voor iedereen moeten gelden! 

Ook Nahied Rezwani, hogeschooldirecteur Inholland Rotterdam, was onder de indruk van het verhaal en het optreden van Redo:“Put kracht uit dat waar je tegenaan loopt en zet het om tot iets positiefs. Wees creatief, omring je met mensen waar je je goed bij voelt. En gebruik dat netwerk om – net als Redo - jouw dromen waar te maken! Of het nu gaat om een familielid, vriend, medestudent of misschien iemand anders binnen de school.”

Prijs voor 'meest indrukwekkende dansprestatie'
Vrijdag werd Redouan beloond met de Zwaan voor 'de meest indrukwekkende dansprestatie van het seizoen'. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn optreden in de solo REDO. De Volkskrant tekende het levensverhaal op van een jongen die er door zijn "eigenwijze drang" zelf voor heeft gezorgd dat hij "zonder rechterheup, ellebooggewricht en vijf vingers, en slechts één prothese voor zijn ontbrekende onderbeen, tot de allerbeste breakdancers van Nederland behoort."

In het interview zegt hij ook veel profijt te hebben van zijn opleiding Creative Business bij Inholland Rotterdam. "Ik ken het belang van een website en marketingplan(...), en ik weet hoe ik mezelf als merk neer moet zetten."

Lees het hele artikel over Redouan en zijn welverdiende dansprijs op Volkskrant.nl

 

 

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.