Den Haag,
23
juni
2021
|
08:47
Europe/Amsterdam

NSE 2021: Inholland-studenten tevreden over opleiding

Diemen_Facility_Management_MK_001

Studenten zijn tevreden met hun opleiding bij Hogeschool Inholland. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2021 (NSE), waar onze studenten een score van 3,5 uit 5 gaven bij de vraag ‘hoe tevreden ben jij met je opleiding in het algemeen?’ De resultaten zijn vanochtend gepubliceerd. Het afgelopen jaar heeft de coronacrisis een impact gehad op het onderwijs die niet door iedereen als positief werd ervaren. “Vanuit die context zijn we tevreden met deze resultaten,” aldus Inholland-collegevoorzitter Bart Combee. De zes grote Randstadhogescholen staan zeer dicht bij elkaar in de uitkomsten.

Overzicht Algemene tevredenheid 2021 per domein, per opleiding, bron: NSE 2021

Studenten voelen zich thuis
Ondanks de coronacrisis zijn studenten positief over de sfeer (3,9) en voelen ze zich thuis (3,8) bij Hogeschool Inholland. “Wij zien dat als een teken dat de extra inspanningen van onze docenten en andere collega's in coronatijd zijn gezien door onze studenten. Ik ben bovendien trots op hoe vindingrijk en oplossingsgericht onze studenten zijn omgegaan met alle extra uitdagingen in dit bijzondere coronajaar,” aldus Bart Combee. 

Studenten geven verder aan zich veilig te voelen om zichzelf te zijn bij Inholland (4,1). Ook ervaren studenten het niveau en de inhoud van hun opleiding als goed (3,7). En ze geven aan dat docenten veel kennis hebben over de beroepspraktijk (3,9) en de inhoud van het vak (3,9) dat ze geven. 

Aandachtspunten
“We zien ook aandachtspunten,” geeft Combee aan. “Bijvoorbeeld de informatievoorziening (3,2). Studenten geven aan dat ze het missen om even bij de docent binnen te lopen met een vraag. Ook een speerpunt is om ons onderwijs contextrijker te maken, net als de mogelijkheden voor studenten om hun eigen leerpad samen te stellen. Dat dit terechte prioriteiten zijn, zien we terug in de resultaten van de NSE.” Studenten geven aan dat er meer verschillende perspectieven in de discussies en opdrachten verwerkt mogen worden (2,9). Ook hebben studenten behoefte aan een studie die meer op maat is, met een eigen invulling (3,0).

Combee: “Door corona was het een compleet ander jaar dan normaal. Persoonlijk en dichtbij is onze kracht, en dat willen we zo houden. We gebruiken de NSE-uitkomsten en de lessen die we het afgelopen jaar geleerd hebben om ons onderwijs te versterken.”

De enquête is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs. In totaal vulden 330.000 hbo- en wo- studenten de enquête in.

Wil je meer specifieke informatie over de NSE-resultaten, dan kun je ook naar het informatieportaal. Daar heb je toegang tot het dashboard met de resultaten en de infografieken per domein, per opleiding. De NSE-infografieken per locatie zijn hier uiterlijk vanaf 1 juli beschikbaar. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.