02
juni
2023
|
10:16
Europe/Amsterdam

Nu al feest bij nog te starten Ad-opleiding Social Work Gehandicaptenzorg

DSC_1099

Hogeschool Inholland Alkmaar krijgt er vanaf februari 2024 een nieuwe Ad-opleiding bij: Social Work Gehandicaptenzorg. Enkele studenten zijn al gestart én hebben op donderdag 25 mei feestelijk een eerste certificaat in ontvangst genomen. Deze studenten deden mee aan een pilot binnen het opleidingsprogramma en hebben hun eerste module succesvol afgerond. Wanneer zij in februari aan de tweejarige deeltijdopleiding starten, krijgen ze hier vrijstelling voor.

“Het is een cadeautje om naast mijn praktijkervaring op mijn huidige werkplek nu op school de verdieping in te gaan”, laat één van de studenten weten. Een medestudent zegt: “Met deze opleiding kan ik me blijven ontwikkelen bij mijn werkgever, maar ook als mens! Ik kijk uit naar de officiële start van de opleiding.” Een andere student laat weten: ‘’Ik heb 100% motivatie, maar ook spookt de gedachte door mijn hoofd: ‘Kan ik dit wel aan, is het niet te hoog gegrepen voor mij?' Deze tweejarige Ad-opleiding is voor mij de perfecte oplossing’’.

Grote vraag naar professionals in de gehandicaptenzorg
Aanleiding voor de nieuwe opleiding is de grote vraag naar professionals in het werkveld gehandicaptenzorg. Medewerkers van de huidige opleiding Social Work zijn intensief opgetrokken met het werkveld en hebben samen dit nieuwe opleidingsprogramma ontwikkeld. De opleiding is bedoeld voor zorgprofessionals (mbo-4 opgeleid) die specifieke kennis in de gehandicaptenzorg willen opdoen. Maar ook voor mensen die een hbo-, havo- of vwo-opleiding hebben afgerond, daarna het vak zijn ingerold maar nog niet de juiste papieren hebben.

Goed voor professionele ontwikkeling
In de pilotmodule Methodiek op maat deden de studenten actuele kennis op, vergrootten hun vaardigheden en werkten verder aan hun professionele ontwikkeling.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
karin mollee
12
September
2023
hoihoi!
waar kan ik deze opleiding, social work gehandicaptenzorg, vinden? klinkt super leuk en zou mij misschien willen aanmelden.
Daan Stet
13
September
2023
Dag Karin, wat leuk! Aangezien ik nog niet weet wanneer deze opleiding gaat starten heb ik je vraag doorgestuurd naar mijn collega's.