Haarlem,
08
januari
2019
|
13:08
Europe/Amsterdam

Ondernemend Innovatiecafé op 18 januari in Sociëteit Vereeniging

Het eerste Innovatiecafé wordt op vrijdag 18 januari gehouden in Sociëteit Vereeniging in Haarlem. Het Innovatiecafé is bedoeld voor ondernemers uit Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort, Heemstede en Velsen en omstreken die betrokken willen zijn bij ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Initiatiefnemers zijn Hogeschool Inholland Haarlem, de gemeente Haarlem, Rabobank Haarlem, Sociëteit Vereeniging, MKB Haarlem en communicatieadviesbureau De Coalitie. De inloop is vanaf 15.30 uur, graag van tevoren online aanmelden.

Dit eerste Innovatiecafé is de beoogde aftrap van een reeks avonden waarbij onderwerpen als sociaal ondernemen, robotica, energietransitie en Haarlem Smart City aan de orde komen. Komende periode wordt bekeken welke duurzaamheidsinitiatieven in Haarlem spelen en welke ondernemingen daarin al succesvol zijn. Volgens Stephan Kooijman van de gemeente Haarlem is in het regionale bedrijfsleven veel interesse voor economische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Bedrijven willen vooral weten waar kansen liggen, waar het goed gaat en waar het spaak loopt, en wat de rol is van de overheid en het onderwijs. Het Innovatiecafé brengt antwoorden op dergelijke vragen in beeld.

Het eerste Innovatiecafé
Op 18 januari staat de afsluiting van de landelijke Week van de Circulaire Economie centraal. Twee bedrijven die meedoen aan dit evenement blikken hierop terug. Directeur Walter de Wit van Jan de Wit Autocars vertelt hoe een deel van zijn bussen voortaan rijdt op brandstof die CO2-uitstoot veroorzaakt. Jonge ondernemers die nog studeren aan Hogeschool Inholland in Haarlem vertellen hoe zij naar innovatie en duurzaamheid kijken. Frénk van der Linden, duurzaamheidsambassadeur van de gemeente Haarlem, komt met een gesproken column. Singer/songwriter Melle Boddaert, student aan het Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland verzorgt de muziek en brengt werk van anderen en zichzelf ten gehore.

Vooraf aanmelden
De inloop is op 18 januari vanaf 15.30 uur. De interviews worden in een pittig tempo van 16.00 tot 17.00 uur door ‘cafébaas’ Jaap Sluis gehouden. De borrel na afloop is een laagdrempelige manier om innovatiecontacten tussen vertegenwoordigers van bedrijven, overheden en het onderwijs te initiëren en/of te verder te verdiepen. De toegang is gratis. Ook belangstellenden van buiten de regio zijn welkom. Graag vooraf online aanmelden of via sluis@decoalitie.nl.

Het is de bedoeling om in 2019 váker een Innovatiecafé te houden. Volgens Hans Stroomberg van Sociëteit Vereeniging haalt zijn organisatie Het Innovatiecafé graag in huis: "Veel van onze leden zijn ondernemer of ondernemend van geest en hebben interesse in de materie. Omdat iedereen - dus ook niet-leden - welkom is, kan Het Innovatiecafé uitgroeien tot een plek waar kennis breed wordt gedeeld en ondernemers interessante contacten op kunnen doen. Oók met het onderwijs en overheden."

Locatie 
De Sociëteit Vereeniging is gevestigd aan de Zijlweg 1 in Haarlem.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.