Haarlem,
07
juli
2020
|
09:19
Europe/Amsterdam

Online applaus voor de winnaars van de Teylerprijs

Teylerprijs voor Michelle Rigterink en Daphne Hoogkamer

Op 25 mei zou de Teylerlezing plaatsvinden. Net als veel andere evenementen kon de bijeenkomst, met gastsprekers en de feestelijke uitreiking van de Pieter Teyler van der Hulstprijzen, dit COVID-19-jaar geen doorgang vinden. Op stel en sprong bedachten Arthur Sevenstern en Pieter van der Hoeven van de opleidingen Business Studies en Finance & Control: Bedrijfseconomie een alternatieve manier om de beste propedeusestudent en beste afstudeerder alsnog in het zonnetje te zetten. Met succes; het applaus voor de winnaars klonk online net zo hard of misschien wel harder dan de voorgaande jaren.

De prijsuitreiking vond in twee delen plaats. Op 15 juni logden eerstejaarsstudenten en betrokken docenten in via Teams om live de bekendmaking bij te wonen van de prijs voor de beste propedeusestudent. Vanaf een zonnig terras op een niet nader te noemen locatie in Nederland maakte Arthur de genomineerden bekend. “Stuk voor stuk studenten die goede cijfers halen, kritische vragen durven te stellen, verder gaan dan alleen de lesstof en grote bereidheid tonen om hun klas- en jaargenoten te helpen. Per klas hebben we een aantal genomineerden, en slechts eentje daarvan maakt kans op de prestigieuze prijs.”

And the winner is…
Uit de klassenwinnaars - Amber van Streun, Marit Parlevliet, Melvin Lute, Dorian van der Vliet, Boris Filippo, Cochise Bouw, Quinten de Nieuwe en Jan van der Meij – kwam uiteindelijk Melvin Lute als overall winnaar uit de bus. “Melvin, jij bent heel slagvaardig. Kijk maar naar je bijdrage aan de instroom van nieuwe studenten voor volgend jaar. Je gaf op school interviews en was actief tijdens de online Open Dag en Avond. Jij bent iemand die veel betekent voor je klas en voor de hele school”, lichtte Arthur de keuze voor Melvin toe. “Op het moment dat jij Teyler-winnaar bent, geeft dat aan dat je potentie hebt en dat geeft een enorme boost aan je CV. Gefeliciteerd Melvin, de wereld staat voor je open. Proost!”

Professionals met wat extra’s
Naast de prijs voor de beste propedeusestudent wordt sinds vorig jaar ook de prijs voor de beste afgestudeerde van het afgelopen jaar van de opleidingen Business Studies en Finance & Control (bedrijfseconomie) uitgereikt. Dit feestelijke moment vond twee weken later plaats, op maandag 6 juli. Pieter: “De prijs is vernoemd naar de achttiende-eeuwse Haarlemse ondernemer Pieter Teyler van der Hulst. De opleidingen, afstudeercoördinatoren en begeleiders hebben elf afgestudeerden voorgedragen op grond van hun bijzondere prestaties. Na juryberaad kwamen hier vijf genomineerden uit naar voren.”

De jury, bestaande uit Danae de Groot (winnares van de Teylerprijs 2019), Alexandre Zandbergen (alumnus en beoogd spreker als de uitreiking met publiek had plaatsgevonden) en Pieter van der Hoeven zelf, constateerde dat alle vijf de genomineerden een grote professionaliteit aan de dag leggen en daarnaast allemaal wat extra’s hadden. “Al deze vijf alumni – Daphne Hoogkamer, Nicole Bos, Friso Nelis, Daan Arkesteijn en Michelle Rigterink – geven in de praktijk blijk van de kwaliteit van de zakelijke opleidingen van Inholland in Haarlem. Maar de jury was unaniem van mening dat er twee onder deze vijf zijn die daar echt uitspringen.”

Niet een maar twee winnaars
Een keuze uit deze beide toppers wilde en kon de jury niet maken. Daarom besloot ze, net als vorig jaar, ex aequo twee winnaars aan te wijzen: Michelle Rigterink en Daphne Hoogkamer. “Michelle heeft tijdens haar afstuderen niet alleen een gefundeerde aanbeveling gedaan, maar heeft het voorstel vervolgens zelf uitgevoerd. Daarvoor heeft zij zelf een IT-project opgezet en geleid, software getest, en meegedacht met de automatisering. En de aanbevelingen die Daphne deed, vormden de basis voor een succesvolle organisatieverandering. Zo succesvol dat ze een baan aangeboden kreeg bij haar afstudeerbedrijf. Die ze afwees want ze wil ook ervaring op doen in een hele andere omgeving. Inderdaad, als Inholland-afgestudeerde ben je nooit klaar.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Sarah
07
July
2020
Trots op onze toppers. Erg leuk gedaan in deze bijzondere tijden.