Rotterdam,
26
maart
2024
|
12:06
Europe/Amsterdam

Ontdek Skadi: de roeivereniging van Rotterdamse studenten

Anniek

Wil je je studententijd verrijken met sport, sociale contacten en nieuwe uitdagingen? Of je nu droomt van Olympisch niveau of gewoon lekker recreatief wilt roeien, bij Skadi kan het allemaal. Anniek van der Schee, derdejaarsstudent Tourism Management, vertelt je er alles over.  

“Bij ons beginnen de meeste leden zonder ervaring, dus je staat op gelijke voet met anderen. Maar het is een sport waarbij je snel door kunt stromen naar de top”, vertelt Anniek van der Schee. Ze is naast student bij Inholland Rotterdam ook commissaris HBO & Jeugd roeien bij Skadi. De Rotterdamse studentenroeivereniging heeft al meerdere mooie overwinningen behaald. Bijvoorbeeld die van de Varsity in 2023, de grootste studentenroeiwedstrijd van het jaar, die je ook in de video ziet.

De HIP
Lijkt Skadi je wel wat en lijkt het je leuk om alvast kennis te maken? Ga dan op donderdag 11 april langs en schrijf je in voor de Halfjaarlijkse Instroomperiode (HIP). In de HIP kun je in 8 weken alle kanten van de vereniging leren kennen en vorm je een hechte groep met je mede HIP’ers. Anniek is enthousiast: "Na 2 jaar kijk ik nog steeds positief terug op mijn HIP-periode. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en vond het heel leuk om op deze manier kennis te mogen maken met Skadi. De vriendinnen die ik tijdens de HIP heb gemaakt spreek ik nog steeds en ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit vriendinnen voor het leven zijn".

Skadi 4

De Eurekaweek
Kun je er niet bij zijn? Geen probleem! Tijdens de Eurekaweek van 18 t/m 22 augustus draait Skadi de hele week een programma, zodat je genoeg tijd hebt om te komen kijken en je in te schrijven. “Een week lang feesten, nieuwe mensen leren kennen en je eerste roeihalen maken in de boot. Een beter begin van je nieuwe studiejaar kan toch niet?”, lacht Anniek.

Zet 11 april en de Eurekaweek in je agenda! Heb je nog vragen? Mail naar nlc@skadi.nl of stuur een dm via @eurekaweek.skadi.