30
november
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Elvira Bazuin

‘Mijn leidinggevenden moedigden me altijd aan om na te denken over mijn ambities’

Elvira Bazuin

Elvira werkt als beleidsadviseur en leidinggevende van het Marketing, Communicatie & Recruitment-team bij het domein Creative Business. Ze kent het domein en onze hogeschool door en door. Nog maar vijf jaar geleden studeerde ze af bij de opleiding Media & Entertainment Management (MEM, het tegenwoordige Creative Business). “Ik was als ‘promostudent’ actief bij open dagen en werd in mijn laatste studiejaar benaderd om parttimemedewerker te worden voor werving en instroom bij de opleiding Communicatie in Den Haag.”

Medewerker werving en instroom
Elvira pakte de kans met beide handen aan. Het tekent haar drive. Ze is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en doet gerust meerdere dingen tegelijk. Na haar afstuderen bleef ze bij onze hogeschool werken en maakte ze deel uit van het projectteam voor de visitatie van ‘haar’ MEM-opleiding. “Vervolgens werd ik bij de opleidingen Communicatie en MEM coördinator voor de werving en instroom. Beide opleidingen zaten in onderwijsvernieuwingstrajecten en hadden behoefte aan vernieuwde communicatie. Door mijn opleiding en werkervaring kon ik dit goed coördineren.”

Als accountmanager
Na enkele jaren kwam iets nieuws op haar pad. “Voor de vernieuwde Associate degree Crossmediale Communicatie was een accountmanager nodig: een collega die de banden met de werkveldpartners aanhaalt om samen met studenten van de opleiding te werken aan praktijkgerichte vraagstukken. Het is een functie gericht op samenwerking tussen werkveld en studenten en dat heeft me altijd aangetrokken.”

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. In de serie ‘Ontwikkelen met een open blik’ vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? De beurt is aan Elvira Bazuin.

Adviseur communicatie & marketing
Toch merkte Elvira na een jaar dat de functie niet helemaal bij haar paste. “Gelukkig heb ik altijd leidinggevenden gehad die me aanmoedigden na te denken waar mijn ambities liggen. Zo kreeg ik kansen om me verder te ontwikkelen. Toen ik een interne vacature voorbij zag komen voor adviseur communicatie & marketing bij het domein Creative Business, ben ik daarvoor gegaan. Die functie was nieuw voor het domein én nieuw voor mij. Ze waren op zoek naar een communicatieve duizendpoot. Iemand die de strategische ambities van het domein kon doorvertalen naar creatieve communicatieconcepten. Voor zowel interne als externe stakeholders. Ik kreeg het vertrouwen om dit te mogen doen.”

Elkaar versterken
Elvira spijkerde enthousiast haar kennis bij door trainingen te volgen en veel boeken te lezen. “Ik had vooral een coördinerende en adviserende rol in samenwerking met communicatiespecialisten, zoals tekstschrijvers, video-editors en vormgevers. Het communicatievakgebied ligt me. Mijn kracht zit in het overzien van situaties, ook als ze complex zijn, om vervolgens met anderen een route uit te stippelen naar hoe we tot een gezamenlijk doel komen. Hun specialisme heb ik dan weer nodig. Zo versterken we elkaar.”

Ik probeer mijn collega’s in hun kracht te zetten. Want zo kunnen we als team echt gaan vliegen.

Voor het eerst leidinggevende
Sinds begin 2023 geeft Elvira leiding aan het marketing, communicatie & recruitment-team van Creative Business en is ze er beleidsadviseur marketingcommunicatie. “Het was een natuurlijke vervolgstap na mijn eerdere coördinerende functie: het werk wat ik toen nog alleen kon doen, is zo uitgebreid geworden, dat we het nu echt als team moeten oppakken.” Voor het eerst geeft Elvira als primus inter pares leiding aan een team. “Het eerste halfjaar heb ik een managementcoach gehad die mij in een-op-een-sessies hielp groeien in mijn nieuwe rol.”

Combinatie werken en leren
De komende tijd wil Elvira zich verder richten op managementtheorie en -vaardigheden en ontdekken wat voor leidinggevende ze eigenlijk is. “Ik probeer mijn collega’s in hun kracht te zetten, hen dingen te laten doen waar zij energie van krijgen. Want zo kunnen we als team echt gaan vliegen.” En over pakweg vijf jaar? “Dan zou ik heel graag manager willen zijn van een grotere afdeling én heb ik een masteropleiding afgerond. De combinatie van werken en leren trekt me en past natuurlijk ook heel goed bij onze hogeschool. Hier vind je een fijne, veilige werkomgeving waarin je wordt uitgedaagd jezelf te blijven ontwikkelen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.