26
juli
2022
|
12:24
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Frank Boshuizen

‘Werken in een onderwijsomgeving is het leukste wat er is’

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen starten we 5 april met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's alvast wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich? En met welke blik kijken zij naar hun omgeving?  Vandaag is het de beurt aan Frank Boshuizen, collega van onze stafafdeling Finance, Business Control & Centrale Studentadministratie.

Frank Boshuizen werkt al zijn hele leven in het onderwijs. Ruim zes jaar geleden maakte hij de overstap naar Hogeschool Inholland. Met veel plezier werkt hij als senior business controller. Volgens Frank is werken in een onderwijsomgeving het leukste wat er is. “Je bent voortdurend omringd met jonge mensen vol ambities en doelen. Voor hen doe ik het!” 

Frank Boshuizen Open Blik

Cijfers saai? Echt niet! 
In zijn werk houdt Frank zich veel bezig met cijfers. “We proberen om de organisatie met data te helpen bij het realiseren van de doelen.” Een groot gedeelte is financieel. Zo bepaalt Frank bijvoorbeeld hoe de middelen van de organisatie zo goed mogelijk verdeeld worden. Tegelijkertijd werkt hij ook met andere data, bijvoorbeeld over de instroom van studenten of over werknemerstevredenheid. 

Vanuit een klein team, verbonden met de hele organisatie 
Met vijf andere collega’s vormt Frank het team Instellingscontrol van Inholland. Een gezellig team. Er is altijd ruimte voor een grapje en soms besluiten ze spontaan om buiten de deur te lunchen. Ook tijdens de pandemie weten ze elkaar digitaal te vinden. “ls iemand jarig is, komt iedereen de vergadering binnen met ballonnen op de achtergrond”, vertelt Frank. 

In zijn functie heeft hij contact met collega’s uit alle hoeken van de organisatie. “De lijntjes zijn kort. Je kunt elkaar makkelijk bereiken”. Daardoor ziet Frank ook tegen welke gezamenlijke problemen domeinen en afdelingen aanlopen. “Ik breng mensen graag bij elkaar om samen een oplossing te bedenken.” Het valt hem op dat de domeinen en stafafdelingen steeds vaker samenwerken. 

 ‘De rol van ontwikkelaar vind ik het allerleukst’ 
In zijn functie vervult Frank verschillende rollen. Hij faciliteert, controleert en adviseert. “De rol van ontwikkelaar vind ik het allerleukst”, vertelt hij enthousiast. Samen met zijn team probeert hij continue processen te verbeteren. “In mijn vak keren dezelfde werkzaamheden jaarlijks terug. Ik kijk altijd of we processen makkelijker of efficiënter kunnen inrichten.” Zo heeft Frank onlangs samen met collega’s uit de domeinen, vestigingen en staven het investeringsproces opnieuw ingericht. Eerder vereenvoudigde hij ook de manier van begroten en rapporteren.  

 Bij onze hogeschool krijg je de ruimte om nieuwe dingen te proberen. “Mensen staan open voor je ideeën. En er wordt goed naar je geluisterd”. Soms mag Frank iets implementeren, nog voordat het idee volledig is uitgedacht. “Dat getuigt van moed het laat zien hoeveel vertrouwen wij krijgen van de directeuren”, concludeert hij. 

Blijven ontwikkelen met een open blik       
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.