Amsterdam/Diemen,
23
juni
2022
|
12:12
Europe/Amsterdam

Ontwikkelen met een open blik: in gesprek met Marlous Albrecht

'Als je iets wilt, dan krijg je daar bij Inholland de kans voor'

Samenvatting

Werken bij onze hogeschool betekent bijdragen aan de ontwikkeling van onze studenten, hogeschool, het onderwijs en ons praktijkgericht onderzoek. Dat vraagt om een open blik naar jezelf en jouw omgeving. Om dát te onderstrepen zijn we gestart met onze eerste werkgeversmerkcampagne ‘Ontwikkelen met een open blik’. In een serie interviews vertellen onze collega's wat dit voor hen betekent. Hoe ontwikkelen zij zich?  En met welke blik kijken zij naar hun omgeving? Vandaag is het de beurt aan Marlous Albrecht, collega bij onze stafafdeling Werving, Instroom & Relatiebeheer (WIR). 

Sinds een aantal jaar werkt Marlous als relatiebeheerder bij de WIR van de Inholland-locatie Amsterdam/Diemen. “De diversiteit aan projecten maakt het werken bij de WIR heel leuk”, vertelt Marlous enthousiast. Zo is ze projectleider van de Open Dagen, onderhoudt ze het contact met enkele werkveldpartners en houdt ze zich bezig met de zichtbaarheid van de hogeschool. “Bij de WIR liggen zoveel kansen. Het is een soort cherry picking: wat vind ík leuk om te doen?”.  

De overstap naar het onderwijs  
Nadat Marlous studeerde aan de hotelschool, rolde ze de evenementenbranche in. “Mijn werk werd steeds commerciëler, maar ik wilde graag maatschappelijk impact maken”, legt Marlous uit. Daarom besloot ze om drie jaar geleden de overstap te maken naar het onderwijs.  

Die overstap was best even wennen. “Ik werkte hiervoor in een platte organisatie. Ik was gewend dat je zomaar bij de directeur kon binnenlopen.” Ze vreesde enigszins voor de hiërarchie binnen de hogeschool. “Toch kwam ik er al snel achter dat het helemaal niet zo hiërarchisch is als het lijkt. Je kunt hier echt veel gedaan krijgen!”  

Als je iets wilt, dan krijg je bij Inholland de kans om dat uit te voeren. Zo blijf je in ontwikkeling.

Altijd in ontwikkeling 
Sinds een aantal jaar werkt het team van Marlous volgens de ‘scrummethode’. Zelf is Marlous scrummaster van haar team geworden. “Ik heb mezelf persoonlijk ontwikkeld, maar ook als team proberen we altijd te groeien.” Zo volgde haar team een tijd geleden een gezamenlijke training met acteurs. “Zo konden we oefenen met bepaalde situaties”.  

 Marlous moedigt collega’s aan om zelf initiatief te nemen. “Als je iets wilt, dan krijg je bij Inholland de kans om dat uit te voeren. Zo blijf je in ontwikkeling”. Zelf krijgt Marlous de kans om te proeven aan het leidinggeven. “Samen met het Studentsucces Centrum heb ik veel projecten georganiseerd, zoals het introductiefestival.” In samenwerking met de andere locaties heeft ze ook meegewerkt aan het platform voor de hybride Open Dagen. “Ik ben heel trots dat we dat samen hebben neergezet!”.  

Een open blik 
“Bij de hogeschool zijn allerlei initiatieven waarbij je je aan kunt sluiten”, vertelt Marlous. Zelf vindt ze bijvoorbeeld duurzaamheid belangrijk. Daarom is ze aangesloten bij het Inholland Green Team. “Dit initiatief heeft niets met mijn afdeling te maken, maar ik kan wel mijn steentje bijdragen”.   

Marlous zoekt regelmatig het gesprek op met collega’s van andere afdelingen of locaties. “Ik vraag hen bijvoorbeeld hoe zij bepaalde dingen aanpakken. Het is goed om af en toe met iemand te spreken die anders denkt dan jij. Door met een open blik naar anderen te kijken, kun je vaak waardevolle informatie verzamelen”.  

De tip van Marlous voor (nieuwe) collega’s

“Trek je niets aan van hoe de lijnen lopen. Durf je eigen plan trekken!”, moedigt Marlous (nieuwe) collega’s aan. “Laat je niet zomaar tegenhouden, want er kan en mag hier heel veel. En fouten maken hoort daarbij”.  

Blijven ontwikkelen met een open blik     
Ook met een open blik naar jezelf en je omgeving blijven kijken? Verken de campagnewebsite Kom werken bij Inholland.

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Adrie Oosterom
24
June
2022
Wat een leuk en goed artikel Marlous, fijn om collega's te zijn in deze mooie organisatie!