Amsterdam/Diemen,
28
januari
2020
|
11:05
Europe/Amsterdam

Ontwikkeling Sluisbuurt start met pand Hogeschool Inholland

De gemeente Amsterdam, Hogeschool Inholland en DUWO hebben op maandag 27 januari 2020 overeenkomsten gesloten voor de bouw van een pand van Inholland en 750-800 jongeren- en studentenwoningen op drie kavels in de Sluisbuurt. De ontwikkeling in de nieuwe wijk op het Zeeburgereiland start dit jaar en gaat ruim twee jaar duren.

Bouwwethouder Laurens Ivens: “Er is enorm veel vraag naar betaalbare jongeren- en studentenwoningen. Het is fantastisch dat we in deze nieuwe wijk zoveel jongeren en studenten kunnen huisvesten en dat zij over drie jaar de eerste bewoners worden van het gebied.”

Stadscampus
Hogeschool Inholland voegt in de Sluisbuurt vrijwel alle opleidingen uit Amsterdam en Diemen samen in één pand en creëert er een vernieuwende ‘Campus aan het IJ’. Uiteindelijk studeren daar 7500 studenten. DUWO gaat zelfstandige- en groepswoningen bouwen voor jongeren en studenten, aangevuld met ruimtes voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen. Samen gaan de panden een duurzame open stadscampus vormen, met een aansluiting op stadswarmte, op de daken en gevels zonnepanelen en beplanting om hitte tegen te gaan en regenwater op te vangen.

“We zijn blij dat we ons kunnen vestigen in de Sluisbuurt op Zeeburgereiland,” aldus Inholland-voorzitter Jet de Ranitz. “We zien deze verhuizing als een kans voor de hogeschool en onze studenten om een duurzame verbinding met de omgeving, de bewoners en plaatselijke ondernemers op te bouwen, en met elkaar de nieuwe buurt tot ontwikkeling te brengen.”

Locatie en bouw
De drie kavels liggen nabij het toekomstige waterbassin, in het hart van de wijk. Inholland wil in 2020 met de bouw starten; de oplevering is voorzien in 2022. Duwo koerst op een start in 2021 en een oplevering in 2023. In de Sluisbuurt komen in totaal ruim 5500 woningen en voorzieningen en de volledige ontwikkeling gaat tien tot vijftien jaar duren.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Henk Hermsen
15
March
2021
Oproep aan studenten

Vanuit de bewoners van Zeeburgereiland zouden wij heel graag contact met jullie krijgen om gezamenlijk op te trekken voor goede voorzieningen en vervoersverbindingen. Denk aan fiets en OV.

Totnutoe komt dit helaas niet van de grond.