Rotterdam,
19
maart
2018
|
09:34
Europe/Amsterdam

Onvergetelijke studententijd in Rotterdam

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen (R.K.v.V.) is het overkoepelend orgaan van de Rotterdamse studentenverenigingen. Christine en Rosina zij allebei lid van een studentenvereniging en vertellen hun verhaal.

Christine
“Vier jaar geleden startte ik mijn opleiding Communicatie aan Hogeschool Inholland Rotterdam. Nadat ik de middelbare school achter me had gelaten, merkte ik dat ik niet meer zo’n sociaal leven had als dat ik daarvoor gewend was. Ik besloot om lid te worden bij NSR (Navigators Studentenvereniging Rotterdam, red.). Ik kende mensen die daar lid waren; dat studentenleventje trok mij wel! Daarnaast vond ik het belangrijk om mezelf te kunnen ontwikkelen in het christelijk geloof, iets wat NSR ook faciliteert. Bijna drie jaar later heeft NSR mijn verwachtingen ruim overtroffen. Mooie vriendschappen, een hecht dispuut, persoonlijke ontwikkeling door commissies, groeien in geloof en biertjes op de sociëteit; dat maakt mijn studententijd onvergetelijk.”

Rosina
“Je gaat studeren waardoor er veel aan je vertrouwde leverentje verandert. Als je gaat studeren, verlies je het (dagelijkse) contact met je klasgenoten, de groepen zijn groter en wisselen vaker van samenstelling. Een studentenvereniging is een plek waar je nieuwe mensen kan ontmoeten. Ik ben zelf bij RSG (Rotterdamsch Studenten Gezelschap, red.) in een jaarclub terecht gekomen van acht meiden. In het begin leken we heel verschillend, maar dat bleek juist leuk en al snel hadden we veel mooie dingen samen beleefd. Bij een studentenvereniging leer je, ontdek je en maak je dingen mee die je anders niet zo snel zou meemaken. Ik ben dankbaar voor de gezellige tijden en vooral erg dankbaar voor de goede vrienden die ik heb gemaakt, die ik nog lang na mijn studententijd wil en zal blijven zien”

De vereniging
Het hoofddoel van de R.K.v.V. is de vertegenwoordiging van de lid-verenigingen richting externe partijen, zoals de Erasmus Universiteit, hbo-instellingen en gemeente Rotterdam. Ook is de R.K.v.V. betrokken bij studentencultuur en de Eurekaweek. Dit is een kennismakingsweek voor alle nieuwe studenten in Rotterdam.

Word lid
Elke vereniging is anders en heeft een eigen karakter, maar samen stropen ze de mouwen op voor Rotterdam. Tijdens de Eurekaweek krijg je een goed beeld van de stad en leer je de vijf studentenverenigingen kennen. Je kunt kijken welke het best bij jou past en lid worden. Ook tweedejaarsstudenten in Rotterdam kunnen lid worden. Kijk voor informatie hierover op de website en hou de updates over Eurekaweek goed in de gaten!

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.