Rotterdam,
11
april
2018
|
11:04
Europe/Amsterdam

Opbrengsten en vervolgplannen werkconferentie vo-ho

Uit de hoge opkomst en het aantal nieuwe gezichten bij de werkconferentie van het netwerk 'Samen werken aan een betere aansluiting vo-ho' in maart blijkt dat de aansluiting havo-hbo nog altijd goed op de kaart staat en dat collega’s concreet met elkaar aan de slag willen gaan met dit thema. Het netwerk is een samenwerking tussen het vo en de Rotterdamse hogescholen, waaronder Hogeschool Inholland Rotterdam.

“We kijken terug op een inspirerende en vruchtbare middag bij de Calvijn Business School”, zegt Henrike Knippenberg, projectleider samenwerkingsverband ‘Samen werken aan een betere aansluiting vo-hbo’. Na de opening door CVO-bestuurder Gerrit Elings waar hij het belang schetste van een hechte samenwerking tussen het vo en hbo, gaven de deelprojectleiders een kort overzicht van de opbrengsten tot nu toe en de plannen voor de komende maanden. Daarna deelden havisten en hbo-studenten met de deelnemers hun ervaringen bij de overstap van het vo naar het hbo en het studeren in het hbo. Tijdens de plenaire sessie hebben de collega’s concreet gewerkt aan de (door)ontwikkeling van producten of activiteiten die de aansluiting havo-hbo verbeteren. Knippenberg: “Op donderdag 28 juni staat de afsluitende bijeenkomst van dit samenwerkingsjaar op de agenda. Noteer het in je agenda en wees welkom!”

Hieronder de links* met de opbrengsten van de verschillende deelsessies, de vervolgplannen en de acties.

*Scroll op de pagina naar beneden: bij materialen en instrumenten staan de verslagen en presentaties.

De werkgroepen Vakinhoudelijke aansluiting Nederlands/communicatie hebben in de afgelopen weken de volgende publicaties opgeleverd:

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.