Rotterdam,
01
april
2021
|
11:09
Europe/Amsterdam

Opinieartikel Janet van de Bunt leidt tot Kamervragen

Gedupeerde ouders opnieuw de dupe van de toeslagenaffaire?

hbo-rechten

Het opinieartikel dat lector Janet van de Bunt (Toegankelijkheid van het Recht) schreef over de compensatieregeling na de toeslagenaffaire trof doel. De NRC publiceerde haar artikel waarna SP-Kamerlid Renske Leijten Kamervragen stelde. De Catshuisregeling zou voor willekeur zorgen waardoor gedupeerde ouders opnieuw tussen wal en schip zouden raken.

Renske Leijten zorgde samen met Pieter Omtzigt voor opheldering rondom de toeslagenaffaire die 26.000 ouders dupeerden. Naar aanleiding van het artikel vroeg Leijten staatssecretaris Van Huffelen onder meer of het klopt dat de Catshuisregeling (opnieuw) tot willekeur leidt en of de staatssecretaris terug naar de tekentafel moet

Het kabinet probeert met de zogenoemde Catshuisregeling gedupeerde ouders te compenseren voor hun schade met een bedrag van 30.000 euro.

Janet van de Bunt, lector Toegankelijkheid van het Recht
Het blijkt dat een groot deel van de ouders opnieuw vermalen dreigen te worden door het systeem. Het kabinet moet daarom terug naar de tekentafel
Janet van de Bunt, lector Toegankelijkheid van het Recht

Lees het opinieartikel via de website van Janet van de Bunt  om te begrijpen waarom ze zich hard maakt voor een betere regeling voor de gedupeerde ouders. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.