Den Haag,
14
november
2022
|
11:22
Europe/Amsterdam

Opleiding Social Work Den Haag maakt eenzaamheid bespreekbaar

Social Work Eenzaamheid

Deze week gaan eerste- en tweedejaarsstudenten van Social Work Inholland Den Haag aan de slag met het thema eenzaamheid. Eenzaamheid is van alle leeftijden en komt voor onder alle lagen van de bevolking. Een belangrijk thema dus om te herkennen en bespreekbaar te maken voor de toekomstige ‘social workers’. 

Tijdens de themaweek geven professionals uit het werkveld zoals bijvoorbeeld Indigo, HandicapNL en Plant a Friend workshops en gastlessen over het herkennen en omgaan met eenzaamheid. Daarnaast doen studenten ook zelf een eenzaamheidstest en gaan op werkbezoek naar verpleeghuizen en woonzorgcentra om activiteiten te ondernemen met eenzame bewoners. Ook staat er een rondrit in een Amerikaanse bus op het programma. 

Buurtrestaurant bij Inholland 
Dat eten voor ontmoeting en binding zorgt, weten ze bij buurtrestaurant Bij Mekaar als geen ander. Op 17 november tovert Bij Mekaar het Inholland-restaurant van Den Haag om tot een gezellige ontmoetingsplek. Studenten gaan samen met een gast, die zijn/haar sociaal netwerk wil uitbreiden, aan tafel voor een heerlijke lunch die wordt verzorgd door vrijwilligers. 

Daarnaast zijn alle studenten van Inholland Den Haag op 16 en 17 november uitgenodigd om in het Studentsucces Centrum (SSC) een kaartje te schrijven voor een eenzame oudere of jongere. Het SSC regelt de kaarten en de opleiding Social Work zorgt voor de verzending ervan. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.