14
april
2021
|
13:22
Europe/Amsterdam

Patrick Huntjens genomineerd voor Lector van het Jaar 2021

Patrick Huntjens

Lector Patrick Huntjens (Sociale Innovaties in het Groene Domein) is een van de drie genomineerden voor de titel Lector van het Jaar 2021, meldt Scienceguide. De editie van de verkiezing staat dit keer in het teken van 'duurzaamheid'. "Deze lector ademt in alles duurzaamheid. In zijn onderzoekslijn, dat erop gericht is een transitie naar een duurzame, gezonde en rechtvaardige samenleving te bewerkstelligen, verbindt hij de samenleving met het nieuwste onderzoek op het gebied van duurzaamheid."

"Ook studenten van Inholland profiteren volop van de onderzoekslijn", schrijft Scienceguide verder. "Zo is Huntjens actief betrokken bij de ontwikkeling van een interdisciplinaire minor ‘Toekomstbestendige stad’. "Daarnaast is hij actief bezig met het betrekken van studenten, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van een nieuwe stadswijk Sluisbuurt in Amsterdam. Hij ontwikkelde daar de eerste Donutwijk van Nederland, gebaseerd op het Donutmodel van econoom Kate Raworth."

Huntjens brengt zijn expertise in rondom sociale innovaties, zorgt voor verbinding met het NWO-programma en vertaalt het innovatieve concept van de circulaire stad naar het onderwijscurriculum van Inholland. In de afgelopen jaren heeft Patrick laten zien dat hij studenten weet te betrekken. Van burgerboerderijen tot water footprint-apps, samen met studenten werkt hij aan oplossingen voor diverse duurzaamheidsvraagstukken.

De andere genomineerden zijn lector Mieke Oostra van Hogeschool Utrecht (Nieuwe Energie) en lector Floris Boogaard van de Zernike Campus van de Hanzehogeschool (Ruimtelijke Transformaties). 

Jury en uitreiking
Studenten voor Morgen, een studentennetwerk voor duurzaamheid in het hoger onderwijs, is dit jaar de medeorganisator van de Lector van het Jaarverkiezing. Daarom heeft Nikki Trip, voorzitter van Studenten voor Morgen, plaatsgenomen in de jury die verder bestaat uit Frans van Heest, hoofdredacteur van ScienceGuide, en Leon van der Neut, bestuurslid van het ISO. Als expert uit het veld heeft Antoine Heideveld, directeur van Het Groene Brein, zitting in de jury. 

De jury zal zich de komende tijd verder over deze nominaties buigen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Groene Peper op 28 mei, het onderwijsevent over duurzaamheid in het onderwijs. De uitreiking van de Lector van het Jaar 2021 wordt live uitgezonden.