11
december
2023
|
14:32
Europe/Amsterdam

Pieter Breek wint een award voor Outstanding Paper in de 2023 Emerald Literati Awards

pieterbreek

Pieter Breek, onderzoeker bij het lectoraat Inclusion in the Creative Industries en lab coördinator van het International Music Industry lab, heeft een Emerald Literati Award gewonnen voor zijn artikel “Street-level bureaucrats: tensions and challenges in online placemaking”, dat gepubliceerd is in het tijdschrift Journal of Place Management and Development. Het artikel gaat over de invloed van sociale media op placemaking: activiteiten gericht op de fysieke en sociale omgeving van een buurt.  

 For English press here.

Ik ben ontzettend trots op het ontvangen van de award. Onderzoek doen en publiceren in academische tijdschriften kent lange periodes van onzekerheid. Je hoopt dat de inzichten uit jouw onderzoek een goede bijdrage leveren aan het academische debat. Dat de redactie van het tijdschrift, die bestaat uit collega-wetenschappers, dan jouw artikel uitkiest als het beste van het jaar, is dan natuurlijk heel erg fijn.

Pieter Breek

Dit artikel maakt onderdeel uit van het proefschrift van Pieter Breek dat op dit moment ter beoordeling ligt bij de promotiecommissie. Hij kijkt in het proefschrift kritisch naar het idee dat sociale media automatisch bijdragen aan inclusieve en democratische placemaking. Dit proefschrift laat de obstakels en spanningen zien als het gaat om sociale media, zoals Facebook en WhatsApp, in combinatie met placemaking. Ook geeft het belangrijke inzichten die professionals uit het publieke domein helpen bij een betekenisvolle buurtontwikkeling.

Lees hier het artikel van Pieter Beek over de invloed van sociale media op placemaking